Bøger / faglitteratur

Gang i gaden


Beskrivelse


Brugere og personale fortæller om hverdagen og praksis i projektet. Og om betydningen af at være en del af et fællesskab, når man tilhører gruppen af "de måske egnede".

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. juli 2011

af

af

Alma Lind Jensen

d. 18. juli 2011

Bogen er en dokumentation af projekt "Gang i gaden" fra Istedgade i København, hvor man aktiverer og rummer misbrugere, hjemløse, psykisk syge og andre, der ikke passer ind i systemet. Bogen henvender sig til alle, der har interesse i menneskelige og sociale problemstillinger, samt i pædagogik og aktivering i dagens Danmark.

Både brugere og personale fra projekt "Gang i gaden" har været involveret i bogens tilblivelse. "Gang i gaden" har sit udspring i et andet projekt "Sidegaden", hvor man har iagttaget, at en bestemt gruppe mænd i 30-50-års-alderen, fik det markant bedre, når de var i gang med noget praktisk. De fik muligheden for at udfolde nogle færdigheder under nogle for dem acceptable rammer. Det er omdrejningspunktet for projekt "Gang i gaden". Det er ikke en passiv varmestue, men et sted, hvor man laver noget - udfører nogle opgaver. Bogen skildrer projektet i sin mangfoldighed og nogle af de menneskeskæbner, der er tilknyttet. Hertil masser af gode portrætfotos, der formidler stemning og miljø på fornem vis.

Gadens konger og De rodløse begge 2010 er bøger, der via fotos dokumenterer de hjemløses tilværelse. Langt fra alle i nærværende bog hjemløse, men tilhører alligevel den samme socialgruppe. Jeg har ikke fundet tilsvarende skildringer af projekter med dette befolkningssegment.

Dokumentation af et vellykket projekt på Vesterbro i København, hvor nogle af samfundets vanskeligt placerbare finder mening og fællesskab. En bog, der tager sin læser om hjertet.