Gå til indholdGandi : Danmarks svar på Forrest Gump


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

300 sider

Udgivet

2019

Originaludgave

2019


Beskrivelse


Gennem den troskyldige og naive Gandis øjne beskrives Danmark muntert og humoristisk i perioden fra 1950 og frem til i dag


Anmeldelser (2)


16. dec. 2019

Den naive Gandi fra den jyske by Randborg går gennem livet med troskyldige øjne, mens han oplever et Danmark i forandring på godt og ondt. En munter og satirisk samtidshistorie, der kan læses af alle som holder af bøger med humor og et glimt i øjet.

Søren, i daglig tale kaldet Gandi, fødes i 1950 i Randborg et sted i Jylland. Han er ikke den skarpeste kniv i skuffen. Men livet bliver rigt på oplevelser i såvel fødebyen som i afstikkere til Letland, Australien og Afrika, hvor han møder den store kærlighed. Gandis historie bliver også Danmarks historie gennem 70 år. Fra opvæksten i det lille jyske samfund til en globaliseret verden, hvor det kan være svært at bevare de lokale rødder og kendetegn. Sideløbende med Gandis historie væves en lang række mere eller mindre skæve eksistenser ind i fortællingen.

En historie om et Danmark i forandring, mere end en historie om Gandi, som man aldrig helt bliver klog på. Der er en stor fortælleglæde i bogen, og forfatteren formår i visse afsnit, at ramme plet i beskrivelsen af det lokale samfund og dets indbyggere. Historien er fortalt med en beskrivende og forklarende stemme. Og kan man bære over med de til tider ret mærkelig og usandsynlige handlingstråde og de karikerede personer, vil man være godt underholdt.

Bogen kam minde om en blanding mellem en dansk slægtsroman, Forrest Gump


Den hundredårige der kravlede ud ad vinduet og forsvandt


og Den hundredårige der kravlede ud ad vinduet og forsvandtBogen kam minde om en blanding mellem en dansk slægtsroman, Forrest Gump og Bogen kam minde om en blanding mellem en dansk slægtsroman, Forrest Gump og Den hundredårige der kravlede ud ad vinduet og forsvandt.

Lektørudtalelse

Af

Michael Linde Larsen

Kristeligt dagblad

Af

Claus Grymer

d. 27. jan. 2020


Informationer og udgaver

Ebog

2023

Ebog

2020

Lydbog (cd-mp3)

2022

Lydbog (net)

2021

Lydbog (net)

2020

Punktskrift

2021

Bog

2019