Gå til indholdGammelkøbenhavn


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

56 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2007

genre/form

rejseførereOriginaludgave

2007


Beskrivelse


På tur til Københavns historiske seværdigheder ved at følge et gammelt bykort fra år 1674. Omhandler den del af København der forstås som middelalderens København eller Gammelkøbenhavn


Anmeldelser (1)


1. jan. 1970

Til inspiration for de, der bevæger sig ud på historiske byvandringer i København.

De tre små bøger kommer med forslag til byvandringer i Gammelkøbenhavn med de middelalderlige, krogede gader, Nykøbenhavn karakteriseret ved 1600-tallets lige gader og endelig Slotsholmen og Christianshavn. Turene er aftegnet både på fine gamle kort og moderne kort. Bøgerne er indbydende med mange velvalgte illustrationer, der giver et udmærket indtryk af stederne, både som de ser ud i dag, og som de tog sig ud dengang, men desværre er dateringen af illustrationerne mangelfuld. Undervejs byder bøgerne på interessante og kuriøse smagsprøver på historiske, kulturhistoriske og personalhistoriske oplysninger krydret med små anekdoter. Bøgerne er både underholdende og oplysende, men sproget kunne have brug for en finpudsning.

De tre små bøger udmærker sig ved deres tilgængelighed og handy format. De suppleres af de mere omfattende bøger om Københanvns historie, som fx den glimrende og velunderbyggede Gader og mennesker i middelalderens & renæssancens København, 2006 af Hanne Fabricius.

Overkommelige historiske rejseførere over det centrale København og Christianshavn, der egner sig bedre til direkte brug på byvandringer end til lænestolsturisten.

Lektørudtalelse

Af

Jytte Kjær Schou


Informationer og udgaver

Bog

2007