Bøger / faglitteratur

Gæstfrihed


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Med afsæt i sin dagligdag som sogne- og indvandrerpræst og sin egen, personlige historie giver Niels Nymann Eriksen (f. 1966) et indblik i, hvad mødet mellem mennesker kan indebære; og måske endda på en måde, der kan inspirere til mere uforbeholdne møder med den fremmede.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. nov. 2018

af

af

Peter Holm Rasmussen

d. 5. nov. 2018

En fremmed møder vi ofte med tilbageholdenhed, ja sågar mistro og frygt og mister dermed et fællesskab, der kan bringe vort eget liv mening. En bog til eftertanke og en opfordring, til at bringe gæstfriheden ind i vore liv. Til den samfundsinteresserede læser.

Sogne- og indvandrerpræsten Niels Nymann Eriksen bruger gæstfrihedsbegrebet, til at se på vores relationer til hinanden og ikke mindst til den fremmede, vi måske end ikke har noget umiddelbart fællesskab med. For måske mister vi noget essentielt i livet ved at lukke os? Eriksen afdækker begrebet i 6 kapitler, hvis overskrifter følger et møde, fra "1. Ved døren" til "5. Afskeden" og slutteligt "6. Eftertanke". Personlige erfaringer og anekdoter, er med til at belyse fænomenet, som Eriksen begynder med at vende på hovedet, for hvad er gæstfrihed ikke? Herefter indrages eksempler fra litteraturen og filosofien, bl.a. fra Arendt og Lévinas, hvor mødet med den fremmede tages op.

En bog man forlader eftertænksom og en hel del klogere. Eriksen tager en i hånden og viser pædagogisk vej igennem sit emne, der byder på mange livskloge betragtninger fra litteraturen og kunsten. Bogen er skrevet i et enkelt sprog og vil som opbyggelig læsning kunne tiltale en bred vifte af læsere.

I Den andens humanismeTil den andens bedsteJeg og du kan man læse mere om Lévinas, der sammen med Løgstrup i fx Til den andens bedste og Martin Buber i fx Jeg og du, også har beskæftiget sig indgående med begrebet om den fremmedeI Den andens humanisme kan man læse mere om Lévinas, der sammen med Løgstrup i fx og Martin Buber i fx Jeg og du, også har beskæftiget sig indgående med begrebet om den fremmedeI Den andens humanisme kan man læse mere om Lévinas, der sammen med Løgstrup i fx Til den andens bedste og Martin Buber i fx , også har beskæftiget sig indgående med begrebet om den fremmede.


Kristeligt dagblad

d. 29. nov. 2018

af

af

Søren Hermansen (f. 1951-02-07)

d. 29. nov. 2018


Weekendavisen

d. 2. nov. 2018

af

af

Lisbeth Smedegaard Andersen

d. 2. nov. 2018


Præsten

Årg. 109, nr. 28/29 (2019)

af

af

Henrik Højlund

Årg. 109, nr. 28/29 (2019)