Bøger / skønlitteratur / eksperimenterende litteratur

Gæa


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Fire små prosastykker, der med træk af fremtidsfortællinger for eksempel kortlægger et landskab, der kun eksisterer i et drømmeunivers, eller udlægger en variant af myten om babelstårnet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. dec. 2017

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 6. dec. 2017

Fire små prosastykker, der med træk af fremtidsfortællinger fx kortlægger et landskab, der kun eksisterer i et drømmeunivers, eller udlægger en variant af myten om babelstårnet. For læsere af eksperimenterende litteratur.

De fire fortællinger eller fabler har hver på sin vis referencer til antikke myter og stilhistorie. I den første historie reflekterer jegfortælleren over de landskaber og områder, han har besøgt i sine drømme. Det er Biblioteket i Alexandrias brand, der er udgangspunkt for den anden novelle, og alle de historier, der her gik tabt for altid. Den tredje tekst er et ordbogsopslag med ord, der begynder med r. Disse ord ordnes og disponeres derpå i forskellige kategorier, der er betydningsbærende. Bogens sidste historie bygger på myten om babelstårnet, her i en mere futuristisk version. Norske Sigurd Tenningen fra Kristiansand udkommer for første gang på dansk med denne bog, der også var hans debut. Forlaget forbereder yderligere to udgivelser.

Sprogligt ikke svært tilgængelige tekster, og en erfaren læser vil frydes over de mange litterære henvisninger, fx det herlige ordbogsopslag, og den lette og originale legen med mytologisk stof.

Morten Søndergaards ordekvilibrisme minder om ordbogsopslaget, mens nogle af de andre tekster giver mindelser om Per Højholts Praxis-historier. Harald Voetmanns kortprosa kan også sammenlignes med Tenningens tekster.