Gå til indholdGads Psykologileksikon


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

830 sider

Udgivet

2010

Originaludgave

2010


Anmeldelser (2)


22. dec. 2010

Dette psykologileksikon indeholder alle de væsentligste opslagsord indenfor psykologien. Bogen virker meget anvendelig for sin målgruppe, der spænder fra gymnasium/HF og opefter.

Leksikonet indeholder mere end 2500 opslagsord, skrevet af ca. 80 eksperter. Opslagene behandler de forskellige områder indenfor psykologien, og spænder meget bredt over mange forskningsområder, hvor bl.a. både lingvistik, antropologi, politologi og filosofi indgår. Bogen er bygget op over længere temaopslag med forklaringer som efter min mening er skrevet i let tilgængeligt sprog, og giver en god indføring i begreberne. I de enkelte delområder er der lagt vægt på både en historisk udvikling, og en beskrivelse ad den aktuelle situation indenfor området. Udover opslagsdelen er leksikonet forsynet med en omfattende dansk/engelsk/tysk ordliste og gode litteraturhenvisninger.

Nye discipliner er kommet til i denne bog fx sundhedspsykologi, neuropsykologi og trafikpsykologi. Denne 3. udgave er suppleret med 70 nye opslag, og et stort antal opslag er stærkt revideret eller nyskrevet. Bogen har desuden fået en væsentlig flottere forside, der ligner et stort bygningsstillads. Til sammenligning med dette leksikon kan nævnes Anvendt psykologisk leksikon, 2009, som dog er væsentlig mindre, og er beregnet til psykologiundervisning primært på de gymnasiale uddannelser. Desuden er der Psykologisk leksikon, 2005 (2.udgave).

Bogen virker særdeles anvendelig, og indbydende at læse i.

Lektørudtalelse

Af

Mette Fersum

Sind bladet

Af

Jesper Steen Andersen

Årg. 40, nr. 2 (2011)


Informationer og udgaver

Bog

2010