Gå til indholdGåsedrengen fra Skåne : dokumentarisk roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

136 sider

Udgivet

2021

Originaludgave

2021


Beskrivelse


Roman om Carl, der var barn i den svenske socialforsorg i slutningen af 1800-tallet, og de frygtelige svigt, han blev udsat for. For dem, der holder af slægtsfortællinger


Anmeldelser (1)


7. apr. 2021

Roman om Carl, der var barn i den svenske socialforsorg i slutningen af 1800-tallet, og de frygtelige svigt, han blev udsat for. For dem, der holder af slægtsfortællinger.

Carl bliver ved fødslen i 1878 fjernet fra sin mor og bliver til et sognebarn. De første par år bor han hos nogle plejeforældre, men han udsættes for grov forsømmelse og omsorgssvigt. Han kommer hjem til nogle gode, kærlige mennesker, men de har desværre ikke råd til at beholde ham. Herefter starter et barneliv, hvor Carl hvert år sælges på en børneauktion som billig arbejdskraft til forskellige gårde. Det er et barsk liv for Carl med mobning i skolen og tæsk hos gårdmændene. Da han når konfirmationsalderen, er han fri og kan for første gang bestemme over sig selv og drage ud i livet på egen hånd. Man følger hans historie, fortalt gennem hans barnebarn Ulrika og oldebarn Liselott. Liselott Brixt debuterer med denne bog om sin oldefar, der er en bog baseret på virkelige hændelser.

Sproget er letlæseligt, og man kan tydeligt mærke, at bogen er skrevet med hjertet. En god og vigtig fortælling om en tid, hvor man uden problemer solgte børn som slaver.

En anden biografisk roman, der også handler om forfatterens egen oldefar og de svære kår, vedkommende har haft, er En anden gren


En anden biografisk roman, der også handler om forfatterens egen oldefar og de svære kår, vedkommende har haft, er En anden gren.

Lektørudtalelse

Af

Dorthe Marlene Jørgensen


Informationer og udgaver

Bog

2021

Lydbog (net)

2021

Ebog

2021