Gå til indholdBøger / faglitteratur / essays

Gådefulde menneske : tanker om eksistens


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

93 sider: ill. i farver

Udgivet

2018

Ophav

Lars Rasborg(forfatter)

Olafur Eliasson(illustrator)
Genre og formessays

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. dec. 2017

af

af

Jacob Holm Krogsøe

d. 13. dec. 2017

33 korte tekster om det gådefulde menneske. Til dem med interesse i psykologi, leveret på en anderledes måde end i klassiske fagbøger.

En samling af 33 korte tekster om børn, om forældres roller, om samfundet, om psykologi og flere andre emner. Teksterne er delt ind i fire afsnit med overskrifterne "Menneske", "Samfund", "Biologi og psyke" og "Erkendelse" og de enkelte tekster har titler som "Omsorg er magt" og "Følelser begynder i kroppen." Bogen, der er i et lille format, er på 94 sider og afsluttes med en bibliografi og en værkliste - værklisten beskriver de fem akvareller af Olafur Eliasson som gengives i bogen. Forfatteren Lars Rasborg er cand. psych. og har mange års erfaring som både pædagog og praktiserende psykolog.

"Gådefulde menneske" er en gådefuld udgivelse. Et sted mellem fagbog og poesi. Men som man kommer i gang med udgivelsen, åbner den sig op. Den er spækket med fine iagttagelser om det at være menneske, både fysisk og på et psykologisk plan. Om omsorgssvigt, om diagnoser og om hvordan diagnoser kan misbruges. Som her: "Vi ser ikke barnet, der er stille og alt for lidt på tværs, og vi ser ikke, at både konfliktfuld og stilfærdig adfærd kan være reaktioner på omsorgssvigt. I stedet tildeler vi børnene diagnoser for forstyrrelser i hjernen som ADHD og autisme.".

Lars Rasborg har skrevet fagbøger om nogle af de samme emner, som Miljøterapi med børn og ungeSunde børns problemer


og Sunde børns problemerLars Rasborg har skrevet fagbøger om nogle af de samme emner, som Miljøterapi med børn og unge og .


Socialpædagogen

Årg. 75, nr. 5 (2018)

af

af

Jens Nielsen (f. 1963-06-24)

Årg. 75, nr. 5 (2018)


P [online]

d. 23. maj. 2018

af

af

Julie Lysdal Alexandre

d. 23. maj. 2018Informationer og udgaver

2018

Bog

Illustrator: Olafur Eliasson

ERT, 1. udgave