Gå til indholdBøger / faglitteratur

Gå : en hyldest til vandringen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

254 sider

Udgivet

2021

Ophav
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


En bog som hylder det "at gå" og som kan læses af alle, amatører som professionelle, der gerne vil sætte denne aktivitet i perspektiv, både nutidigt, historisk og litterært


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. mar. 2021

af

af

Kirstine Louise Grøngaard

d. 15. mar. 2021

En bog som hylder det "at gå" og som kan læses af alle, amatører som professionelle, der gerne vil sætte denne aktivitet i perspektiv, både nutidigt, historisk og litterært.

I 2020 blev det populært at gå. Coronavirus hærgede, så danskerne bevægede sig ud i naturen. Denne trend sætter Stig Olesen ord på i kapitlet "Har du nået dine 10.000 i dag?". Dette og de næste fire kapitler er samlet under overskriften" Vandringens virkelighed" og beskriver vandringen i et historisk og praktisk perspektiv. Fx fortæller professor Bente Klarlund Pedersen om de sundhedsmæssige aspekter ved at gå. De sidste syv kapitler er samlet under titlen "Fodfolk" og tematiserer den rolle og betydning, vandringen historisk set har haft og stadig har for mange udøvende kunstnere. Fx Dan Turélls digt "Gennem byen sidste gang", som beskriver vandringen gennem hans elskede København. Andre bidragsydere er bl.a. kogekonen Nanna Simonsen, som fortæller om spiselige planter på din gåtur, og Rune Engelbreth Larsen, som advokerer for en vildere natur til gavn for både flora og fauna. En tidligere version af denne bog er Fodnoter. To kapitler er byttet ud i forhold til den ældre udgave. Bogen indeholder enkelte sort-hvide illustrationer.

En fin hyldest til gåturen, som sætter ord på alt det, en gåtur kan gøre ved et menneske, fysisk og åndeligt. Koblingen mellem de to grupperinger af tekster giver god mening, de supplerer hinanden godt.

Gå-bogenGå!


og Gå! behandler også temaetGå-bogen og behandler også temaet.Informationer og udgaver

2021

Bog

Gad, 1. udgave

2021

Ebog

Gad, 1. udgave