Gå til indholdFynboerne : kunstnerkolonien 1885-1920


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

209 sider: ill. i farver ; 28 cm

Udgivet

2015

Originaludgave

2015


Anmeldelser (4)


2. nov. 2015

Vellykket værk om kunstmalerne på Fyn og deres nye motivverden i perioden 1885-1920. For alle med interesse for malerkunst og dansk kunst- og kulturhistorie.

Bogen fokuserer på de fynske maleres kunstneriske udvikling og fælles inspirationskilder i perioden 1885-1920. De fandt sammen i København på Zahrtmanns skole. Her lærte eleverne om "farverne i naturen" med inspiration fra især fransk kunst. Tilbage på Fyn skabte malerne værker, hvor de "bragte en ny og forfriskende motivverden frem i dansk kunst - en verden hentet ud af dagligdagen" af fx en svinegård, en rugmark og et måltid. Værkerne blev købt og udstillet på det nye Fåborg Kunstmuseum. Udover en introduktion til fynboerne som gruppe indeholder bogen også en individuel præsentation af 11 kunstnere, bl.a. Johannes Larsen, Peter Hansen og Anna og Fritz Syberg. Bogen rummer gengivelser af kunstnernes værker, uddrag af breve, kunstkritiske anmeldelser og ældre samt nutidige fotografier.

Bogen har store flotte værkgengivelser og redaktøren har med de mange fyldige citater fra samtidige forfattere, kunstanmeldere og breve skabt et levende kulturhistorisk værk om en svunden tid. Bogen indeholder noter og navneregister og er velegnet som opslagsværk.

Fynboerne fandt inspiration i rejser til udlandet bl.a. til Italien. Det kan man læse mere om i Fynboerne i Italien


Fynboerne fandt inspiration i rejser til udlandet bl.a. til Italien. Det kan man læse mere om i Fynboerne i Italien.

Lektørudtalelse

Af

Lotte Klemens Thomhave

Litteratursiden.dk [online]

Af

Torben Wendelboe

2016-01-20

Politiken

Af

Peter Michael Hornung

d. 20. jan. 2016

Kristeligt dagblad

Af

Claus Grymer

d. 2. jan. 2016


Informationer og udgaver

Ebog

2023

Bog

2015