Bøger / faglitteratur

Fundraising til kreative projekter : kunsten at sælge sig selv


Beskrivelse


Mulighederne for at fundraise, producere, sælge og markedsføre sig selv som kreativ og kunstner har aldrig har været bedre end lige nu! Men rigtig mange synes alligevel, det er svært! Bogen Fundraising til kreative projekter - kunsten at sælge sig selv indvier læseren i, hvordan man gør en god ide til en konkret nedskrevet plan, hvordan en god projektbeskrivelse bygges op, budgetlægning, tidsplan, biografi osv. Den behandler desuden emner som PR og markedsføring, målgrupper, digitalt materiale m.m. Hvordan takler man afslag, og hvordan finder man gejsten til hele tiden at blive ved? Bogen fortæller om de praktiske udfordringer og personlige problemstillinger, man som kreativ og/eller kunstner støder på gennem fundraising- og salgsprocessen. Maiken Ingvordsen har gennem de sidste ti år arbejdet som professionel fundraiser, brandingrådgiver og kunstner selv - og i bogen deler hun ud af konkrete og direkte anvendelige tips og erfaringer. Sammen med bogen lanceres et website, hvor man finder over 200 fonde, en podcast-serie med kendte, kreative iværksættere samt andet relevant materiale, der henvender sig specielt til kreative iværksættere og kunstnere: http://fundraisingtilkreativeprojekter.dk/.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. juli 2011

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 13. juli 2011

Inspiration for alle som arbejder med fundraising og kreative projekter af enhver art. Også gode praktiske råd fx til musikere og forfattere, der søger finansiering af deres ideer og projekter. Opgavebrug fra og med gymnasieniveau.

Forfatteren er uddannet pianist og komponist og hun ejer firmaet So What Copenhagen. Hendes bog er en praktisk guide, som trin for trin forklarer, hvad fundraising er. Bogens definition af en professionel fundraiser er en person som "arbejder med at rejse midler til andre projekter end blot sine egne". Det indledende afsnit redegør for, hvad man kan fundraise til. Bogen opfordrer bl.a. til at sætte fundraising i system, bl.a. med en fundraising-kalender fx med vigtige deadlines for ansøgninger. For forfatteren understreger, at en ansøgning er første trin på vejen til at realisere en idé. Og bogen indeholder bl.a. netop en grundig og praktisk orienteret beskrivelse af, hvordan man skriver en vellykket ansøgning. Andre emner er fx "dokumentation og regnskab" og muligheder for "alternative former for finansiering", fx sponsorater og såkaldt "crowd funding", hvor fx fans giver småbeløb til en musikproduktion. Skriver man hvilken som helst ansøgning er risikoen et afslag, og et afsluttende kapitel giver råd om at takle et afslag.

Savnet guide på hylden, og der findes ikke tilsvarende på dansk.

Et savnet og vellykket bud på en praktisk anvendelig guide om fundraising, der vil finde lånere især på de større biblioteker.


Jyllands-posten

d. 14. aug. 2011

af

af

Ulla Bechsgaard

d. 14. aug. 2011