Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Fugleskræmslet


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

377 sider

Udgivet

2011

Ophav

Michael Connelly(forfatter)

Søren K. Barsøe(oversætter)
Genre og formroman, krimi
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Krimi fra Los Angeles, hvor journalisten Jack McEvoy varmer op til sin sidste historie og kommer alt for tæt på en psykopatisk massemorder


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. jul. 2011

af

af

Per Månson

d. 20. jul. 2011

Connelly er en af mestrene indenfor grusomme krimier, og det udlåner i sig selv, men han burde have flere læsere, og det gør en lidt anonym forside desværre ikke meget ved.

Connelly har især gjort sig bemærket med serien om Harry Bosch, men tager heldigvis af og til en afstikker. Det gjorde han bl.a. i 1998 med den fremragende De parallelle mord med journalisten Jack McEvoy i hovedrollen. Han vender nu tilbage og bliver ringet op af en bedstemor til en ung sort, der er anklaget for et mord på en strip-danserinde. Han er selv lige blevet fyret fra LA Times og beslutter at stoppe med et brag af en historie og undersøger derfor sagen. Det får ham på sporet af en lignende sag og dødbringende tæt på en psykopatiske massemorder, der udser sig McEvoy som et af sine næste ofre. Som altid er baggrunden her gennemresearchet og man får et uhyggeligt indblik i, hvad fx en begavet it-nørd kan gøre mod ens identitet. Sproget er i særklasse godt og spændingen er helt i top, så det er bare med at gå i gang med at læse og udlåne.

Selv om Harry Bosch-krimierne absolut hører til i den bedste ende, synes jeg Connelly er endnu bedre når han forlader LA-detektiven. Bl.a. Patricia Cornwell skriver også om tætte opdager/forbryder-relationer, men selv om hun er god, er Connelly i en helt anden division.

En krimi i særklasse for hårdhudede læsere med en uhyggelig realistisk beskrivelse af en genial og psykopatisk massemorder.


litteratursiden.dk

d. 10. okt. 2011

af

af

Tonny Hornbæk

d. 10. okt. 2011

Spændende og genresikkert gensyn med en af Michael Connellys tidligere protagonister, journalisten Jack McEvoy. I ’Fugleskræmslet’ efterforsker Jack McEvoy et tilfældigt mord og opdager en hidtil uset...


Politiken

d. 4. sep. 2011

af

af

Kim Skotte

d. 4. sep. 2011


Kristeligt dagblad

d. 5. nov. 2011

af

af

Mie Petersen

d. 5. nov. 2011Informationer og udgaver

2011

Bog

Michael Connelly

Klim

2011

Lydbog (net)

indlæser: Bent Otto Hansen

Klim

2011

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Bent Otto Hansen

Klim

2011

Lydbog (cd)

indlæser: Bent Otto Hansen

Klim