Gå til indholdFuglene under himlen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

78 sider: ill.

Udgivet

2019

genre/form

romanOriginaludgave

2019


Beskrivelse


En kvinde tager tilbage til sit barndomshjem for at passe sin svagelige mor. En dag kommer kvindens datter uventet på besøg, men ikke alt er som det burde være


Anmeldelser (6)


20. maj. 2019

En kvinde tager tilbage til sit barndomshjem for at passe sin svagelige mor. En dag kommer kvindens datter uventet på besøg, men ikke alt er som det burde være. Til interesserede i eksistentielle romaner.

Karl Ole Knausgård er ikke ligefrem kendt for at fatte sig i korthed. Hans kæmpeværk "Min kamp" spredte sig over flere tykke bind. I denne bog er stilen dog en anden, og på bogens 80 sider udfoldes en historie om tre generationer, der ikke rigtig har fundet hinanden. En kvinde er flyttet tilbage til sit barndomshjem for at passe sin svagelige mor. En dag kommer kvindens datter uventet på besøg, og der udspiller sig en fortælling om generationer, der søger efter hinanden, men som ikke rigtig kommunikerer. Teksten danner forlæg for teaterforestillingen "Venter", der bliver opført i København og Bergen i 2019.

Symbolikken i romanen er tung, og der er kontinuerligt referencer til de fugle, der omgiver de tre kvinder. Knausgårds stil i bogen er mere minimalistisk end i hans tidligere udgivelser, men dvæler fint ved øjeblikkene.

Af andre familiekrøniker findes bl.a. En uskyldig familie


Mærkedage


og MærkedageAf andre familiekrøniker findes bl.a. En uskyldig familie og Af andre familiekrøniker findes bl.a. En uskyldig familie og Mærkedage.

Lektørudtalelse

Af

Allan Thomsen Volhøj

Litteratursiden.dk [online]

Af

Mads Damsø (f. 1988)

2019-05-31

Berlingske tidende

Af

Mette Høeg

d. 24. maj. 2019

Kristeligt dagblad

Af

Jeppe Krogsgaard Christensen

d. 25. maj. 2019

Weekendavisen

Af

Bo Bjørnvig

d. 24. maj. 2019

Information

Af

Martin Bastkjær (f. 1987)

d. 19. jul. 2019


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2020

Bog

2019

Ebog

2019