Bøger / skønlitteratur / noveller

Fugle i munden : noveller


Beskrivelse


Noveller. Surrealistiske historier om dagligdags hændelser, der tager en uventet og absurd drejning, som f.eks. en graviditet, der vokser baglæns eller togrejsende, der venter i ugevis på enten at komme af eller på toget.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. apr. 2019

af

af

Lotte Klemens Thomhave

d. 2. apr. 2019

Suveræne surrealistiske noveller om tilværelsens absurditet, der vender op og ned på læserens forventninger. For alle med interesse for fantastisk litteratur.

Noveller, der fortæller historier om forskellige dagligdags hændelser, der tager en uventet drejning, som fx en graviditet, der vokser baglæns, en pige, der kun vil spise fugle eller togrejsende, som venter i ugevis på enten at komme af eller på toget. Ægteskab, depression og vold hører også til blandt de foretrukne emner. De fleste historier er korte og fortalt af en jeg-fortæller med fokus på dialog mellem personerne i historien. Samantha Scweblin er født i Buenos Aires i Argentina og har udgivet romanen Redningsafstand, den blev i 2017 nomineret til Man Booker prisen.

Novellerne er suverænt fortalt med få ord og uden megen følelse, men med handlinger, der efterlader læseren med reaktioner lige fra en lille undren, et eftertænksomt smil, en latter, men også temmelig rystet og ligefrem i chok. Forfatteren udstiller elegant sprogets upræcise funktion ved at fremhæve gængse talemåder i kursiv. Kan også bruges til læserkredse med interesse for verdenslitteratur.

Novellerne kan minde om Danske Villy Sørensens Sære historierFortællinger og Franz Kafkas FortællingerNovellerne kan minde om Danske Villy Sørensens Sære historier og Franz Kafkas .


Kristeligt dagblad

d. 12. juni 2019

af

af

Anna Møller (f. 1984)

d. 12. juni 2019


Information

d. 12. apr. 2019

af

af

Thomas Thurah

d. 12. apr. 2019


Weekendavisen

d. 26. apr. 2019

af

af

Siri Ranva Hjelm Jacobsen (f. 1980)

d. 26. apr. 2019


Standart

Årg. 33 nr. 4 (2019)

af

af

Karen-Margrethe Simonsen (f. 1962)

Årg. 33 nr. 4 (2019)