Bøger / faglitteratur / håndbøger

Fugle i landskabet


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
119 sider: ill. i farver
Udgivet
2010
Ophav
Genre og form
håndbøger
Undervisning
til læreren

Beskrivelse


Beskrivelse af de omkring 170 almindeligste fuglearter i Danmark med oplysninger om udbredelse, udseende, levevis og trækforhold.

I samme serie


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. juni 2010

af

af

Søren Brunbech

d. 8. juni 2010

En god begynderbog for dem der gerne vil kunne sætte navn på de almindeligste og de lidt mindre almindelige fugle man kan se herhjemme.

I et godt og overskueligt layout præsenteres 167 almindelige fugle med en halv side til hver art. Der vises flere forskellige farvetegninger af den enkelte fugl i forskellige situationer og i forskellig fjerdragt, og i teksten fortælles om udbredelse, udseende, levevis og trækforhold. Ind imellem er der indskud med flotte, dekorative farvefotos af fugle over dobbelt opslag. Det er erfarne fuglefolk der står bag, og både Benny Génsbøls tekst og Jens Frimer Andersens fine tegninger er genbrug fra tidligere udgivelser.

Bogen er en del af en serie fra forlaget af lettilgængelige begynderbøger for naturinteresserede. Vil man mere seriøst kaste sig over fuglekikkeriet som hobby må man ty til én af de mange gode felthåndbøger som fx de samme forfatteres Nordens fugle, 2006.

En indbydende og funktionel fuglebog der henvender sig til begyndere.