Gå til indholdFugl Phönix


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

217 sider

Udgivet

2011

genre/form

romanOriginaludgave

2011


Beskrivelse


Vi følger personernes daglige liv på godt og ondt i samtidens Danmark


Anmeldelser (1)


27. sep. 2011

Bogen er en selvstændig fortsættelse af Fru Terkelsens testamente og Farvel til fortiden og kan stå alene. Tredje dels målgruppe er ligeledes det publikum, der kan lide at læse om "almindelige menneskers" hverdagsliv uden at blive udfordret eller provokeret.

En roman om en gruppe menneskers liv, hvor temaet igen er det uforløste forhold mennesker imellem, enten fordi kvinden er mere aktiv og udadvendt end manden, eller fordi manden i det nyligt opståede kærlighedsforhold mellem et ældre par er mere parat til at flytte sammen end kvinden, eller fordi en psykisk syg kvinde måske er i den situation pga. sit uforløste sexliv. Hun har i flere år haft et problematisk forhold til en arabisk læge, og situationen tager en uventet drejning, da han pludselig flygter ud af landet. Der er flere løse ender, som smukt knyttes til slut, og alt får en happy ending - og man kunne fristes til at sige - næsten ligesom i ugebladene.

Forfatterens 3. roman efter sin debut. Der er ikke noget nyt under solen, en lavmælt roman om menneskers op- og nedture og forskellige drømme. Bogens titel refererer til den ældre kvindes debut som forfatter med sine jødiske erindringer, som hun kalder Fugl Phönix, inspireret af H.C. Andersens eventyr af samme navn.

En roman om det jævne og muntre, virksomme liv på jord - uden de store armbevægelser, fortalt med en egen indlevelse i personernes liv. Især kvindeportrætterne står mest levende.

Lektørudtalelse

Af

Lone Hjerrild Jensen


Informationer og udgaver

Bog

2011

Ebog

2011