Gå til indholdBøger / faglitteratur / vejledninger

Fuck, en lækker røv! : basisgarderobe til den nøgne sprogbruger


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

111 sider: ill.

Udgivet

2015

Ophav

Susanne Staun(forfatter)
Genre og formvejledninger

Beskrivelse


En superforenklet guide til den svigtede sprogbruger. Du lærer alt det basale, som du burde have lært i folkeskolen - også at sætte kommaer uden at dø af kedsomhed. Og du kommer til at forstå, hvorfor det er vigtigt


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. apr. 2015

af

af

Jytte Bræmer

d. 15. apr. 2015

En insisterende og irriteret opsang og manual til alle, der sjusker med det skriftlige sprog. Den hæsblæsende og provokerende sproglige stil vil især tale til de unge.

Den kendte krimiforfatter giver for fuld udblæsning luft for sin irritation over den sproglige uformåenhed og sjuskeri, der præger vores skriftlighed - ikke mindst på nettet. I en pågående og morsom tone gennemgår hun kommaregler, ordklasser, verbumsformer og nogle af de hyppigst forekommende fejl. Fundamentet for forklaringerne er som regel en række morsomme og ubehjælpelige eksempler, forfatteren har fundet frem fra forskellige kilder. Hendes pointe er, at vores skriftlige evner og formidling er en væsentlig del af et personligt visitkort, og hun har talt med en række arbejdsgivere om, hvilken betydning det har i en ansættelsessituation.

Bogen har fået en del omtale på grund af forfatternes baggrund og den provokerende og bevidst lidt uforskammede tone. Det er en protest mod den manglende fokus på grammatik og korrekt skriftlighed, der har eksisteret i skolesystemet i de seneste år. Den har ikke indholdsmæssig andet med end så mange andre bøger om at skrive korrekt dansk. Men tonen vil give den en anvendelighed i folkeskolernes ældste klasser og i ungdomsuddannelserne, så man ad den vej kan nå de unge målgrupper.

Der er mange bøger om emnet, fx Korrekt sprog og rigtige kommaer.


LitteraturNu [online]

d. 25. mar. 2015

af

af

Marie Hauge Lykkegaard

d. 25. mar. 2015


LitteraturNu [online]

d. 25. mar. 2015

af

af

Marie Hauge Lykkegaard

d. 25. mar. 2015Informationer og udgaver

2015

Bog

Susanne Staun

Gyldendal

2015

Bog

Susanne Staun

Gyldendal, 1. bogklubudgave

2018

E-bog

Susanne Staun

Nota

2015

E-bog

Susanne Staun

Gyldendal, 1. e-bogsudgave