Gå til indholdBøger / faglitteratur

Frygtløs ledelse : håndtér din frygt, og styrk din autenticitet


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

133 sider: ill.

Udgivet

2016

Ophav

Thomas Lundby(forfatter)
Sværhedsgrad

for ledere


Beskrivelse


Inspiration for ledere om det at have mod og overvinde den personlige frygt og ubehag, der ofte afholder ledere fra at stå frem og tage ansvar og beslutninger


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. jun. 2016

af

af

Jytte Bræmer

d. 17. jun. 2016

Inspiration for ledere om det at have mod og overvinde den personlige frygt og ubehag, der ofte afholder ledere fra at stå frem og tage ansvar og beslutninger.

Det store fokus på trivsel og medarbejderinvolvering efterlader mange ledere i en handlingslammelse, hvor de ikke tør træffe beslutninger og stille krav. Som leder er det nødvendigt at udholde svære situationer, håndtere ubehag ved personalets modstand, være tryg ved det utrygge og åbent tage fat om dårlig adfærd og konflikter. Bogens forfattere har en erhvervspsykologisk baggrund og forklarer, hvilke benspænd den moderne leder har for at træffe upopulære beslutninger, tage hånd om problematisk adfærd, stille krav og også af og til give negativ feedback. Det handler om følelsesmæssigt mod. Bogen handler således ikke om viden om at være leder, men om at være leder i praksis, og indeholder således en række metoder til at træne den disciplin. En række cases fra praksis understøtter forfatternes budskaber.

Bogen starter, hvor de teoretiske lederkurser stopper. Den er befriende jordnær og beskriver de følelsesmæssige og psykologiske mekanismer, der kan være en barriere for at handle effektivt og nødvendigt som leder. Let læst, dejlig praksisnær og brugbar for alle ledere.

Bygger ovenpå tankegodset i Golemans Følelsesmæssig intelligens i lederskabFølelser i ledelse


og antologien Følelser i ledelseBygger ovenpå tankegodset i Golemans Følelsesmæssig intelligens i lederskab og antologien .


Jyllands-posten

d. 9. jul. 2016

af

af

Ulla Bechsgaard

d. 9. jul. 2016Informationer og udgaver

2016

Bog

Thomas Lundby

Dansk Psykologisk Forlag, 1. udgave

2016

E-bog

Thomas Lundby

Dansk Psykologisk Forlag, 1. e-bogsudgave