Bøger / skønlitteratur / roman

Frygtens indeks


Beskrivelse


Thriller. Alex Hoffman har opfundet et program til styring af investeringer, og tjener mange penge til sit firma i Schweiz. I løbet af en dag ændrer hans egen og hele den internationale finansielle verden sig, da mystiske hændelser begynder at ske.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. maj 2012

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 2. maj 2012

Er man til spændingsbøger med en aktuel handling og samtidig interesseret i den internationale, finansielle krisesituation vil bogen fange sine læsere. Omslaget formidler bogen fint, og Harris er kendt, så bogen behøver måske ikke mere formidling.

Harris har skrevet flere spændende romaner på historisk baggrund. Denne gang er det en historie på en spændende og aktuel baggrund. Amerikanske Alex Hoffman er bosat i Schweiz, hvorfra han driver en investeringsfond ved hjælp af et program, han har udviklet sammen med andre superkloge nørder af alle slags. Mens finansverdenen bryder sammen, kurser falder og landes økonomi vælter, så tjener hans firma vildt godt. I løbet af det døgn, bogen foregår, ændrer alt sig, da Alex udsættes for mystiske og voldsomme hændelser samtidig med, at hans program overtager styringen, og verdens finanser påvirkes endnu mere. Kan menneskeskabt intelligens blive selvtænkende, og hvad er sandheden i historien? Med referencer til bl.a. Darwin og Mary Shelley forsøger Harris at løfte plottet op på et højere plan. Det lykkes dog ikke, bl.a. fordi der ødsles med effekterne i en noget uforløst slutning, men spændende og velskrevet er det.

Spændende bøger om økonomisk tvivlsomme transaktioner er der flere af, men ingen på dette internationale, finansielle niveau.

Den finansielle krise danner baggrunden for en spændende og velskrevet roman, hvor et menneskeskabt, computerprogram overtager styringen, mens dets skaber udsættes for voldsomme og mystiske begivenheder.


Litteratursiden.dk [online]

d. 20. juni 2012

af

af

Jette Holst

d. 20. juni 2012


Politiken

d. 16. juni 2012

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 16. juni 2012


Jyllands-posten

d. 27. maj 2012

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 27. maj 2012