Gå til indholdFrygt


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

191 sider

Udgivet

2010

genre/form

roman,

krimiOriginaludgave

2010


Anmeldelser (1)


12. aug. 2010

For læsere af nutidige danske krimier.

Tre gamle højskoleveninder mødes til en picnic i Århus botaniske have. De har en hyggelig aften, bliver småfulde, slutter af med en ecstasypille og ender med at falde i søvn i haven. Næste morgen er en af pigerne myrdet, og de andre to, som intet kan huske, tror en af dem er morderen. Hermed er starten gået til en proces af løgne, skyld og afpresning, som fører til flere mord. Debutanten Helene Tegtmeier har skrevet en kriminalroman, hvor de psykologiske profiler har afgørende betydning, og både personernes troværdighed og deres motiver er et must for afviklingen af plot og historie. Introduktionen fungerer, men beskrivelserne af venindernes baggrund og indbyrdes forhold er for sparsomme, og for mig er deres reaktioner og handlinger ikke overbevisende. Sprogligt fungerer bogen mange steder, og der er også genkendelige karakteristikker af de perifere personer. Synsvinklen skifter mellem veninderne, kriminalkommisær Martin R. Larsen (en lonely rider med tragisk baggrund) og i kursiv, den rigtige morder. Udstyr som en paperback men med alm. skriftstørrelse.

Sammenlignet med andre af årets krimidebutanter, fx Monica Kristensen og Gerlow/Tornberg, er Tegtmeier ikke på niveau med de bedste.

Tegtmeiers debut henvender sig til læsere af nutidige danske krimier. Bogen fungerer sprogligt mange steder, men savner efter min mening troværdighed på det psykologiske plan og er derfor ikke på niveau med de bedste af årets danske krimidebutanter.

Lektørudtalelse

Af

Lene Kristiansen


Informationer og udgaver

Ebog

2011

Lydbog (net)

2011

Lydbog (cd-mp3)

2011

Lydbog (cd)

2011

Bog

2010

Bog

2010