Gå til indholdFrømænd : det første dusin : en billedfortælling om dannelsen af Frømandskorpset, Danmarks første eliteenhed


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

173 sider: ill.

Udgivet

2017

genre/form

bibliografiOriginaludgave

2017


Beskrivelse


Historien om det første hold frømænd, der blev uddannet i Danmark i 1957. Gennem samtaler med tre af de første frømænd og adgang til hidtil upubliceret billedmateriale tegnes et portræt af Frømandskorpset


Anmeldelser (1)


19. okt. 2017

For militærinteresserede er her historien om det første hold frømænd, der blev uddannet i Danmark i 1957.

Bogen er baseret på private optegnelser, tidligere bøger om korpset, arkivalier på skolen og samtaler med to af de overlevende fra årgangen. Der tegnes der et grundigt billede af beslutningen om oprettelse af skolen, forberedelse af undervisningen, lærerne og ledelsen samt hverdagen for eleverne. Bogen er gennemillustreret med især elevernes egne private fotos. Forfatteren er Ph.D. i koldkrigs- og efterretningshistorie og er leder af Langeland Museum og Koldkrigsmuseum.

Det er en meget grundig, men letlæst bog, der tegner et billede af en næsten umenneskelig hård uddannelse, som da heller ikke alle gennemførte.

Frømandskorpset


Frømandskorpset gennem 50 år


Specialoperationer


og gennem 50 år fortæller hele historien op til udgivelserne og senest er der udkommet Specialoperationer, der også har et kapitel om korpsetFrømandskorpset og fortæller hele historien op til udgivelserne og senest er der udkommet Specialoperationer, der også har et kapitel om korpsetFrømandskorpset og Frømandskorpset gennem 50 år fortæller hele historien op til udgivelserne og senest er der udkommet , der også har et kapitel om korpsetFrømandskorpset og Frømandskorpset gennem 50 år fortæller hele historien op til udgivelserne og senest er der udkommet Specialoperationer, der også har et kapitel om korpset.

Lektørudtalelse

Af

Per Månson


Informationer og udgaver

Bog

2017

Ebog

2017