Gå til indholdFrøken Narvik


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

366 sider

Udgivet

2015

genre/form

romanOriginaludgave

2015


Beskrivelse


Med kærlighedshistorien mellem norske Anne og dansk-tyske Christian i centrum fortælles om tre generationers udfordringer med kærlighed og familie og livet selv. Historien bevæger sig fra 1920 til 1978 fra Slesvig over Narvik via Gulag-lejrene til København


Anmeldelser (6)


11. sep. 2015

Opslugende roman om kærlighed, passion og skæbne i selskab med norske Anne der under krigen forelsker sig i den dansk-tyske soldat Christian. Deres veje skilles brutalt efter krigen, men de er for evigt forbundne. For læsere der sætter pris på en stor, fortællende og levende skæbneroman.

Romanen følger de to hovedpersoner og i alt tre generationer over en godt 50-årig periode fra 1920 til 1978 med basis i kærlighedshistorien om to, som skæbnen river fra hinanden, men senere fører mod hinanden igen. Anne vokser op i Narvik, hvor hun som ung arbejder i familiens pensionat. Under besættelsen rykker de tyske soldater ind i pensionatet - heriblandt den dansk-tyske soldat Christian. Da han bliver sendt til Rusland og derefter forsvinder i Gulag, er Anne blevet gravid. Hun vælger at flytte til Lyngby i Danmark, gifter sig og får et nyt - og godt - liv med Holger. Så dukker en depraveret Christian imidlertid op efter nogle år.

Et fængende drama med så mange fine detaljer i både beskrivelsen af tiden, i de mange biroller og i plotopbygningen. Annes og Christians liv tager overraskende vendinger, og de udvikler sig i kontrast - både til hinanden og i forhold til den ældre generation og ikke mindst deres egne børn.

Læsere skal findes blandt dem der holder af Thomsens øvrige værk og med glæde læser fx norske fortællere som Ragde, Mytting, Staalesen og Saabye Christensen.

Lektørudtalelse

Af

Helle Winther Olsen

Litteratursiden.dk [online]

Af

Anne Klara Bæhr

2015-10-22

Politiken

Af

Mikkel Bruun Zangenberg

d. 4. okt. 2015

Jyllands-posten

Af

Johs. H. Christensen

d. 7. feb. 2016

Weekendavisen

Af

Liselotte Wiemer

d. 23. okt. 2015

Standart

Af

Tine Engel Mogensen

Årg. 29, nr. 4 (2015)


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2022

Lydbog (net)

2016

Bog

2015

Lydbog (cd)

2015

Lydbog (cd-mp3)

2015

Ebog

2015