Bøger / skønlitteratur / roman

Fritstillet


Beskrivelse


Krimi. Finanskrisen har ramt Danmark og en aarhusiansk bank må fritstille en del af personalet. Ikke alle tager dette lige pænt, og en af de fritstillede beslutter sig for at hævne sig på bankens ledelse.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. jan. 2013

af

af

Michael Olsen

d. 2. jan. 2013

Fritstillet er en ublodig og lidt lunt fortalt krimi med et emne, der er meget oppe i tiden. Bogen henvender sig primært til de måske lidt ældre læsere, der ikke ønsker alt for meget blod i en krimifortælling. Desværre er den anvendte skrifttype ikke særlig stor, hvilket kan give problemer med at læse skriften for de meget ældre læsere.

Finanskrisen har ramt Danmark, og det kan mærkes de fleste steder. Også i en bank i Århus-området, hvor en del af personalet bliver fritstillet. Det rammer også hovedpersonen, der for det meste blot omtales som "manden" i krimien. "Manden" iværksætter i vrede et hævntogt imod bankens ledelse, der skal straffes med døden for at have fyret ham. Politiet kommer naturligvis ind i billedet, men også den lune privatdetektiv, Janus Bertoni, der har hang til rødvin, øl og god mad, bliver blandet ind i sagen. Plottet om hævn er fint, men selve historien er fortalt i en staccatoagtig rytme, der fik i hvert fald mig til at tabe tråden et par gange, så jeg måtte genlæse sætninger for at kunne følge med.

Hævntemaet er kendt fra flere andre krimier blandt andet klassikeren Nitten røde roser af Torben Nielsen.

Fritstillet har et udmærket plot og fungerer fint som en ublodig og lidt lun krimi. Skrifttypen er ret lille, og historien er fortalt på en staccatoagtig måde. Bogen er måske mest interessant for de biblioteker, der sætter en ære i at kunne tilbyde så mange danske krimier som muligt.