Gå til indholdFristelsen : en spændingsroman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

240 sider

Udgivet

2012

genre/form

roman,

spændingOriginaludgave

2012


Beskrivelse


I en lille by på Lolland forsvinder Amanda på vej til skole. Et år senere forsvinder en iransk flygtningepige, som holdes skjult af Amandas far. Som bindeled mellem de to piger, bliver han sagens hovedmistænkte, men intet er, hvad det ser ud til


Anmeldelser (3)


2. maj. 2012

Bogen henvender sig til de læsere, der elsker en god spændingsroman, hvor man aldrig rigtig gætter slutningen. Desuden er tro et centralt emne.

Anders Eskildsen er sognepræst i den lille by Nysted på Lolland. Hans ægteskab er ved at falde fra hinanden efter at hans datter forsvandt for lidt over et år siden, men han oplever en flig af glæden ved et barn igennem Yasmin, et irakisk flygtningebarn, som han holder skjult i annekset sammen med hendes mor. Anders' verden falder dog hurtig sammen, da Yasmin forsvinder, og han bliver den hovedmistænkte. Hans liv bliver et helvede, hvor ingen vil kendes ved ham, og han må flytte ind hos sine forældre. Efter et indbrud og vandaliseringen af hans bil, må han også flytte derfra, alt imens han forsøger at finde ud, hvad der er sket med de to piger. Bogen er skrevet med en jeg-fortæller, og kun glimtvis får læseren indsigt i, hvad der sker udenfor hovedpersonens verden. Dette er forfatterens første selvstændige roman. Hun debuterede i 2009 som medforfatter til facebook-krimien Dødens fotograf.

Det psykologiske spil minder om Lis Vibeke Kristensens Lyden af mørke, 2010.

Som læser fanges man ind i et spind af fortvivlelse, ondskab, tro og spænding, mens man følger den ulykkelige sognepræst og hans kamp for at finde ud, hvad der er sket med de to piger. Det er en grum fortælling med en uforudsigelig slutning.

Lektørudtalelse

Af

Rikke Bruun

Berlingske tidende

Af

Merete Reinholdt

d. 22. jun. 2012

Litteratursiden.dk [online]

Af

Marlene Andkjær Christensen

2012-06-11


Informationer og udgaver

Ebog

2021

Ebog

2014

Ebog

2012

Lydbog (net)

2015

Lydbog (cd-mp3)

2015

Bog

2012