Gå til indholdBøger / faglitteratur

Frimærker : introduktion, kulturhistorie, filateli og investeringer


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

164 sider: ill. i farver

Udgivet

2011

Ophav

Flemming Andersen (f. 1961-08-24)(forfatter, illustrator)

Katja Karlsen(redaktør)
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Inspiration til frimærkesamlere, med råd om køb og salg af frimærker


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. jul. 2011

af

af

Sanne Caft

d. 15. jul. 2011

Frimærker er en personlig introduktion til kunsten og passionen at samle frimærker. For nybegynderen eller for dem, der har en filatelist i familien og gerne vil forstå, hvad der egentlig er fascinationen ved de små stykker papir.

Undertitlen er dækkende: "Introduktion, kulturhistorie, filateli og investeringer". Forfatteren er en engageret samler og har skrevet en bog, hvor frimærkerne sættes ind i en historisk sammenhæng. Dvs. hvad siger de nederlandske velgørenhedsmærker, danske genforeningsmærker m.m. om den tid, de er skabt i. Beskrevet med indlevelse og mange finurlige detaljer. Hertil fin afmystificering af brugen af pincet, on line auktioner, opbevaringsalbummer og kataloger. Det hele skrevet i et mundret sprog med smittende engagement og mange personlige oplevelser. Forsiden signalerer tydeligt emnet, og bogen er illustreret med eksempler på diverse mærker - til inspiration og ikke som opslagsværk.

Selv om denne er en introduktion, er der ikke tale om et referenceværk men mere om et inspirerende begynder-kig ind i filateliens verden.

Vidende og smittende introduktion til frimærkesamling. Ikke et opslagsværk, for der er ikke et register, og den er mere tematisk opbygget. Forfatteren modbeviser frimærkernes ry for at være noget af det kedeligste i verden. Perfekt til nybegynderen. Fint til biblioteket som supplement til opslagsværker og kataloger.Informationer og udgaver

2011

Bog

Flemming Andersen (f. 1961-08-24)

Mellemgaard, 1. udgave