Gå til indholdBøger / faglitteratur / erindringer

Frihedsfeministen : Karen West i samtale med Thomas Vilhelm


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

209 sider

Udgivet

2016

Ophav

Karen West(interviewede)

Thomas Vilhelm(interviewer)

Anne Rosengård(redaktør)
Genre og formerindringer, interviews
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Interview med Karen West af Thomas Vilhelm.

Karen West interviewes af Thomas Vilhelm om sit årelange engagement i dansk og multietnisk kvindekamp samt det enkelte menneskes frihed


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. aug. 2016

af

af

Inger Nygaard Kaad

d. 10. aug. 2016

Interviewbog. Karen West interviewes af Thomas Vilhelm om sin årelange kamp mod social kontrol, kvinders ligestilling samt det enkelte menneskes frihed. For voksne med interesse for feminisme, frihed og ligeværd.

Debatskabende bog om Karen Wests mange kampe. Bogen indeholder to forord: et af Suzanne Bjerrehuus, og et af Thomas Wilhelm samt prolog, om en fødsel med West som jordemoder. Resten af bogen er ét langt interview mellem Wilhelm og West - ikke opdelt af kapitler. Interviewet giver læseren Wests egen beskrivelse af sit liv både arbejdsmæssigt som jordemoder og politisk fra medlemskab af DKP, Socialdemokratiet og Liberal Alliance for nu at være partiløs. Bogen beskriver Wests indædte, og meget vanskelige, kamp for det enkelte menneskes frihed og kvinders ligestilling - også blandt etniske minoriteter.

Aktuel og vedkommende bog, der giver et stærkt indblik i kampen for kvinders rettigheder. Bogen bærer på godt og ondt samtalens præg. Det ene spørgsmål tager det andet, og det virker levende, men som læser er man dog ikke altid helt med. Personer og konflikter inddrages uden beskrivende introduktion. Bogen indeholder fejl fx tre r'er i Bjerrehuus på forsiden, manglende mellemrum fx på side 10, samt en skrift, der indimellem er sløret.

Tavshedens prisForbandede sunddom


beskriver den sociale kontrol, som West agiterer imod. Forbandede sunddom beskriver, som West, manglen på personlig frihed, når det kommer til sundhedTavshedens pris beskriver den sociale kontrol, som West agiterer imod. beskriver, som West, manglen på personlig frihed, når det kommer til sundhed.


Jyllands-posten

d. 17. aug. 2016

af

af

Lone Nørgaard

d. 17. aug. 2016Informationer og udgaver

2016

Bog

Karen West

DreamLitt

2016

Ebog

Karen West

DreamLitt