Gå til indholdFri af angst : en forældrehåndbog


Detaljer

Seneste udgave, bog


Anmeldelser (3)


7. dec. 2017

Selvhjælpsbog med råd og støtte til forældre, til ængstelige eller angste børn.

Forfatterne, psykologer med erfaring i behandling af børn i Center for Angst, redegør for symptomer på angst og ængstelse hos små og større børn med eksempler fra dagligdagen. Dernæst gennemgår de principper for forebyggelse af angst og ængstelighed hos børn. Det handler om at finde en balance mellem overbeskyttelse og støtte til selvstændighed. Denne del er ligeledes med dagligdags eksempler, med råd til forældreadfærd overfor barnet, og med tommelfinger-regler til vurdering af den behandling barnet eventuelt får tilbudt. Det vil ofte være kognitiv adfærdsterapi, og de redegør her for teknikkerne i denne terapiform trin for trin, med øvelser for forældrene.

En velkommen bog baseret på evidensbaseret forskning og forfatternes erfaring for det, der virker. Den har gode råd til at støtte ængstelige og angste børn til mere selvstændighed i svære situationer, og ikke mindst gode råd til forældrene om, hvordan de selv kan ændre deres adfærd i samtaler og handlinger i forhold til barnet, hvad enten det er i terapi eller ej.

Forfatterne har bidraget til Angst hos børn


Børn og angst


Hjælp dit ængstelige barn


, en håndbog for professionelle. Børn og angst gennemgår et adfærdsterapeutisk forløb med beretninger fra familier med angste børn. Hjælp dit ængstelige barn giver vejledning til forældre med øvelser til børn i håndtering af deres angstForfatterne har bidraget til Angst hos børn, en håndbog for professionelle. gennemgår et adfærdsterapeutisk forløb med beretninger fra familier med angste børn. Hjælp dit ængstelige barn giver vejledning til forældre med øvelser til børn i håndtering af deres angstForfatterne har bidraget til Angst hos børn, en håndbog for professionelle. Børn og angst gennemgår et adfærdsterapeutisk forløb med beretninger fra familier med angste børn. giver vejledning til forældre med øvelser til børn i håndtering af deres angstForfatterne har bidraget til Angst hos børn, en håndbog for professionelle. Børn og angst gennemgår et adfærdsterapeutisk forløb med beretninger fra familier med angste børn. Hjælp dit ængstelige barn giver vejledning til forældre med øvelser til børn i håndtering af deres angst.

Lektørudtalelse

Af

Grethe Lorentzen

Socialpædagogen

Af

Tina Løvbom Petersen

Årg. 74, nr. 17 (2017)

P [online]

Af

Christel Wilms

2017-11-14


Informationer og udgaver

Bog

2017

Ebog

2017