Gå til indholdBøger / faglitteratur / øvelser

Fri af angst : en forældrehåndbog


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

167 sider

Udgivet

2017

Ophav
Genre og formøvelser
Målgruppe

til voksne

Undervisning

for forældre


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. dec. 2017

af

af

Grethe Lorentzen

d. 7. dec. 2017

Selvhjælpsbog med råd og støtte til forældre, til ængstelige eller angste børn.

Forfatterne, psykologer med erfaring i behandling af børn i Center for Angst, redegør for symptomer på angst og ængstelse hos små og større børn med eksempler fra dagligdagen. Dernæst gennemgår de principper for forebyggelse af angst og ængstelighed hos børn. Det handler om at finde en balance mellem overbeskyttelse og støtte til selvstændighed. Denne del er ligeledes med dagligdags eksempler, med råd til forældreadfærd overfor barnet, og med tommelfinger-regler til vurdering af den behandling barnet eventuelt får tilbudt. Det vil ofte være kognitiv adfærdsterapi, og de redegør her for teknikkerne i denne terapiform trin for trin, med øvelser for forældrene.

En velkommen bog baseret på evidensbaseret forskning og forfatternes erfaring for det, der virker. Den har gode råd til at støtte ængstelige og angste børn til mere selvstændighed i svære situationer, og ikke mindst gode råd til forældrene om, hvordan de selv kan ændre deres adfærd i samtaler og handlinger i forhold til barnet, hvad enten det er i terapi eller ej.

Forfatterne har bidraget til Angst hos børnBørn og angst


Hjælp dit ængstelige barn


, en håndbog for professionelle. Børn og angst gennemgår et adfærdsterapeutisk forløb med beretninger fra familier med angste børn. Hjælp dit ængstelige barn giver vejledning til forældre med øvelser til børn i håndtering af deres angstForfatterne har bidraget til Angst hos børn, en håndbog for professionelle. gennemgår et adfærdsterapeutisk forløb med beretninger fra familier med angste børn. Hjælp dit ængstelige barn giver vejledning til forældre med øvelser til børn i håndtering af deres angstForfatterne har bidraget til Angst hos børn, en håndbog for professionelle. Børn og angst gennemgår et adfærdsterapeutisk forløb med beretninger fra familier med angste børn. giver vejledning til forældre med øvelser til børn i håndtering af deres angst.


Socialpædagogen

Årg. 74, nr. 17 (2017)

af

af

Tina Løvbom Petersen

Årg. 74, nr. 17 (2017)


P [online]

d. 14. nov. 2017

af

af

Christel Wilms

d. 14. nov. 2017Informationer og udgaver

2017

Bog

Sonja Breinholst

Akademisk Forlag, 1. udgave

2017

Ebog

Sonja Breinholst

Akademisk Forlag, 1. e-bogsudgave