Gå til indholdBøger / faglitteratur

Fremtidens helte skabes i dag : værktøjer til værdibaseret børneopdragelse


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

239 sider: ill. i farver

Udgivet

2016

Ophav

Sune Lohse(forfatter)
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Forældreguide med fokus på, hvordan børn kan opdrages til at blive gode kolleger eller ledere på arbejdspladsen. Bogens udgangspunkt er ti egenskaber, der gør børnene handlekraftige, forandringsparate og positive. Med 70 værktøjer og 30 øvelser


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. maj. 2016

af

af

Laura Michelsen

d. 12. maj. 2016

Anderledes forældreguide med fokus på værdier og karakteregenskaber, og som ikke er bange for at bruge ordet opdragelse. For forældre til børn fra 3-4 år til teenagealderen.

Forfatteren, som er chef i et it-firma, FDF leder gennem 25 år og far til to, vælger i sin bog at anskue børneopdragelse ud fra et virksomhedsperspektiv. Hvordan skaber vi som forældre de bedste medarbejdere både i en konkret arbejdssammenhæng men også i virksomheden "livet"? For ham er karakteregenskaber som handlekraft, samarbejdsevne, gode manerer og positiv livsindstilling vigtigere end fag-faglige kundskaber som matematik og engelsk. Hans bog er bygget op omkring 10 egenskaber og viser, også med modeksempler, hvorfor de er så vigtige at tilegne sig, hvis man vil have succes i livet. Hvert kapitel har et afsnit om medarbejderens adfærd, god og dårlig, et psykologisk afsnit om mønstre man tager med fra barndom til voksenliv og en værktøjskasse med gode råd til forældre. Gennem bogen findes mange bokse, der zoomer ind på særlige begreber eller teorier.

Når man er kommet sig over det lidt specielle fokus på barnet som medarbejder i en fremtidig virksomhed, opdager man en guldgrube af brugbar information og indsigt i menneskelivet. Perspektivet fungerer overraskende godt og giver rigtig god mening jo længere man kommer i bogen. Den er velskrevet, meget indholdsmættet og kræver et vist reflektionsniveau.

En lignende titel, dog helt uden denne bogs særlige perspektiv, er Styrk dit barns karakteraf Per Schulz Jørgensen.Informationer og udgaver

2016

Bog

Sune Lohse

Clockwise, 1. udgave

2016

Ebog

Sune Lohse

Clockwise, 1. udgave