Bøger / faglitteratur / billedværker

Frederik VIIIs palæ : restaurering, ombygning, kunstnerisk udsmykning


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
312 sider: ill. i farver ; 34 cm
Udgivet
2010
Ophav
Genre og form
billedværker

Beskrivelse


The result of the redecoration of Frederik VIIIs mansion, Amalienborg, Copenhagen, as the Copenhagen residence of the Crown Prince Frederik: dealing with building history and research, preservation considerations, interiors decorated by contemporary Danish artists, and a new garden plan.

Indhold

Et løfte om fremtiden / H.K.H Kronprins Frederik og H.K.H Kronprinsesse Mary. Peder Elgaard: Et midpunkt i byen. Bente Scavenius: Et omtumlet indre. Respekt, fravalg og tilføjelser / Poul Schülein og Jens Andrew Baumann. Berit Møller: Kontrasternes balance. Den naturlige påmindelse / Lin Rosa Spaabæk og Mette Thelle. Jacob Fischer: Den trekantede have. Poul Erik Tøjner: Rummet kommer os i møde ; De enkelte kunstværker. Mads Falbe-Hansen: Et tilbageblik på seks års istandsættelse


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. nov. 2010

af

af

Torben Wendelboe

d. 26. nov. 2010

Værket henvender sig lige bredt til et publikum med interesse for kongehuset, med interesse for arkitektur og kunst og med interesse for bygningsrestaurering.

Den gennemgribende renovering af Frederik 8's Palæ og indretningen til bolig for kronprinsparret har jo været genstand for en kolossal folkelig interesse med bl.a. flere hundrede tusinde besøgende i det færdige resultat. Og det har i sandhed været en fantastisk proces. Bogen fortæller om indledende undersøgelser, om overvejelser og såvel gode som dårlige overraskelser undervejs i forløbet, der jo ikke blot var en bygningsvarende indsats men også en slags fortolkning af, hvordan huset ville bevare sine værdier i et fremtidsrettet perspektiv. Det er alt sammen med. Men projektet var jo også et kunstprojekt, hvor en halv snes samtidskunstnere blev inviteret til at give deres bidrag til husets udtryk, og der er flere aldeles fremragende bidrag på denne front. Respektfuldt og fremadrettet projekt, der har gjort et nationalt monument levende og nutidigt uden at sætte oprindelsen over styr. Det hele er fortalt i såvel ord som i en overdådighed af fantastiske fotos af såvel proces som resultat. Fantastisk værk. Lille navneleksikon.

Monumental udgivelse om et nationalt projekt med anvendelse i sammenhænge med såvel værker om kongehuset, om arkitektur, om samtidskunst og om bygningsrenovering.

Utroligt smukt og stateligt værk med en billedside, der virkelig lader publikum følge processen fra start til strålende resultat på tæt hold.


Jyllands-posten

d. 31. dec. 2010

af

af

Lars Ole Knippel

d. 31. dec. 2010


Antik & auktion

2011, nr. 2

af

af

Hanna Nielsen

2011, nr. 2