Bøger / faglitteratur / biografier

Frederik 4. : konge på egne betingelser


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
59 sider: ill. i farver
Udgivet
2017
Genre og form
biografier

Beskrivelse


Biografi over kong Frederik IV (1671-1730). Blandt de enevældige konger i danmarkshistorien har ingen regeret så enerådigt som ham.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. juni 2017

af

af

Steffen Gordon Nielsen

d. 21. juni 2017

Velillustrerede biografier, der kort og præcist fortæller om kongernes liv, samtid, og deres eftermæle. For generelt interesserede i kongerækken eller til opgaveskrivning fra folkeskolens ældste klasser.

Disse bøger omhandler to af de første rigtige arvekonger, og på kronologisk vis berettes om deres liv. Vi hører om opvæksten, kroningen, elskerinderne, og deres ageren som konger med nedslag i centrale begivenheder i deres liv som fx Store Nordiske Krig. Desuden beskrives vigtige personer som fx Griffenfeld. Der afrundes med et kapitel om eftermælet. Med mange billeder og litteraturforslag. "Kroneserien" udkommer ikke i kronologisk orden, og der har således tidligere været udgivet bøger om bl.a. Christian 4 og Frederik 9. og dronning IngridChristian 4.Frederik 9. og dronning IngridDisse bøger omhandler to af de første rigtige arvekonger, og på kronologisk vis berettes om deres liv. Vi hører om opvæksten, kroningen, elskerinderne, og deres ageren som konger med nedslag i centrale begivenheder i deres liv som fx Store Nordiske Krig. Desuden beskrives vigtige personer som fx Griffenfeld. Der afrundes med et kapitel om eftermælet. Med mange billeder og litteraturforslag. "Kroneserien" udkommer ikke i kronologisk orden, og der har således tidligere været udgivet bøger om bl.a. Christian 4 og .

Lettilgængelige og velskrevne introduktioner til kongerækken, der qua det indbydende layout med mange billeder, sælger sig godt. Der lefles ikke for de yngste og sproget er præcist og seriøst.

På trods af at niveauet er lidt højere minder bøgerne om Flachs' serie "Tilbageblik" herunder Frederik IVFrederik 4.Af Guds nåde og den lidt mere omfattende Frederik 4 Om Christian V er der ikke udgivet meget, men for den interesserede findes Af Guds nåde som har en akademisk vinkling af emnet og fokuserer en del på enevælden. Supplerer fint serien "Kongerækken", som har en mere personlig og humoristisk tilgangPå trods af at niveauet er lidt højere minder bøgerne om Flachs' serie "Tilbageblik" herunder Frederik IV og den lidt mere omfattende Frederik 4 Om Christian V er der ikke udgivet meget, men for den interesserede findes Af Guds nåde som har en akademisk vinkling af emnet og fokuserer en del på enevælden. Supplerer fint serien "Kongerækken", som har en mere personlig og humoristisk tilgangPå trods af at niveauet er lidt højere minder bøgerne om Flachs' serie "Tilbageblik" herunder Frederik IV og den lidt mere omfattende Frederik 4 Om Christian V er der ikke udgivet meget, men for den interesserede findes som har en akademisk vinkling af emnet og fokuserer en del på enevælden. Supplerer fint serien "Kongerækken", som har en mere personlig og humoristisk tilgang.