Gå til indholdFrank : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

146 sider

Udgivet

2021

genre/form

roman,

romanerOriginaludgave

2021


Beskrivelse


Er vores kapitalistiske syn på tilværelsen med til at gøre mennesket sygt? Samtidsroman til læsere af modernistisk skandinavisk litteratur


Anmeldelser (2)


15. jan. 2021

Er vores kapitalistiske syn på tilværelsen med til at gøre mennesket sygt? Samtidsroman til læsere af modernistisk skandinavisk litteratur.

"Hvis man ligner noget nok er der ingen, der vil sætte spørgsmålstegn ved, om man virkelig er det, og pludselig er man virkeligt det, som alle allerede forventede, man altid havde været." Vores navnløse kvindelige jeg-fortæller glider mest bare med strømmen, mens Frank, hendes personificerede (tvangs)tanke, har stærke holdninger til mange ting - magtstrukturer, revolution, kapitalisme, Instagram og depressioner for bare at nævne et par stykker. Frank, der er iført en nusset kanindragt og maske giver hovedpersonen en følelse af at være isoleret fra omverdenen, men også en følelse af at befinde sig nærmest parallelt med sig selv og sit eget liv.

En filosofisk kommentar til forbrugssamfundet, like-kulturen og de mange krav et menneske skal opfylde for at passe ind. Hvordan påvirker den kapitalistiske tankegang og tilværelsen som kvinde i et samfund, hvor regler og normer for kvindelig adfærd er dybt forankret i os allesammen, en ung letpåvirkelig kvindes liv? Debutroman med gode anslag, der fungerer bedst, når forfatteren lader de litterære konstruktioner træde i baggrunden og den autofiktive barndomsfortælling komme i fokus.

Minder lidt om Det var ikke planen at købe kålroer


Regnorm


eller Regnorm, der også handler om unge kvinders kamp for at finde sig tilrette i livetMinder lidt om Det var ikke planen at købe kålroer eller , der også handler om unge kvinders kamp for at finde sig tilrette i livetMinder lidt om Det var ikke planen at købe kålroer eller Regnorm, der også handler om unge kvinders kamp for at finde sig tilrette i livet.

Lektørudtalelse

Af

Christine Christensen

Information

Af

Bodil Skovgaard Nielsen

d. 19. feb. 2021


Informationer og udgaver

Bog

2021

Ebog

2021