Bøger / faglitteratur / biografier

Franco : den store bedrager


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
326 sider: ill.
Udgivet
2012
Ophav
Genre og form
biografier

Beskrivelse


Biografi om den spanske diktator Francisco Franco (1892-1975) hvor der tegnes et mangesidigt portræt af ham som person, og der fortælles om de vigtigste perioder i hans liv: lynkarrieren i hæren, oprøret mod republikken, sejren i borgerkrigen og om den brutale undertrykkelse under hans langvarige totalitære regime 1939-1975.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. juli 2012

af

af

Lars Ovesen

d. 2. juli 2012

Franco : den store bedrager egner sig glimrende for låneren med interesse indenfor Spaniens historie. Derudover er bogen velegnet i forbindelse med opgaveskrivning.

Francisco Franco (1892-1975) styrede Spanien i flere årtier som "den store generalissimo". Dette styre blev ført med jernhånd og undertrykkelse, hviklet denne bog også understreger. Den fortæller historien om Franco og Spanien, set fra et mere moderne synspunkt. Selve titlen er en, i en række af flere bøger omhandlende Spaniens vigtigste politiske personligheder i det 20. århundrede. Forfatteren bag denne bog har tidligere skrevet om Franco, og kan derfor ikke betragtes som en novice, hvilket bogen også bærer præg af. Den er meget gennemarbejdet og bygger, til dels, på Francos slægtninges og medarbejderes erindringsbøger. Selve bogen er udgivet i hardback kvalitet, og sproget er letlæst og naturligt. Teksten illustreres enkelte steder af fotos, der alle er i sort/hvid. Bogen afsluttes med et meget omfattende noteapperat, samt et fyldestgørende navneregister.

Franco er, som alle andre diktatorer, et velbeskrevet emne. Senest i 2009 med titlen Spanien : krise, krig, diktatur, demokrati af Stig Jørgensen.

Som læser af denne bog blev jeg meget overrasket over hvor gennemarbejdet den er, samt over detaljegraden. Emnet, Franco, er dog en smule nichepræget og titlen bør derfor købes med forsigtighed af de mindste biblioteker.


Jyllands-posten

d. 11. juni 2012

af

af

Henrik Jensen

d. 11. juni 2012


Kristeligt dagblad

d. 10. juli 2012

af

af

Aage Trommmer

d. 10. juli 2012


Weekendavisen

d. 1. juni 2012

af

af

Anders Engberg-Pedersen

d. 1. juni 2012