Gå til indholdFra vulkanens mund


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

318 sider

Udgivet

2009

genre/form

romanOriginaludgave

2009


Beskrivelse


15 års ægteskab og to børn tærer på Mats og Annas kærlighed. De prøver at redde forholdet med en ferie til Sicilien. Men kys i hotellets baghave og hemmelige sms'er gør det ikke nemmere!


Anmeldelser (3)


24. jul. 2009

Fra vulkanens mund er "Virkelighedens verden" i romanform - en historie om en familie i krise, om svig, om kærlighed og om angsten for at miste det trygge, om familielivet, når det er mest opslidende og ødelæggende. Der vil være mange kvindelige læsere til denne bog.

Helena von Zweigberk er svensk journalist og forfatter, og hun debuterede i 2001. Dette er hendes anden bog på dansk. Anna og Mats lever sammen med deres 2 børn i et ægteskab, som ikke fungerer særlig godt. For at prøve at redde ægteskabet beslutter de sig til at tage på en uges ferie til Sicilien, selv om de egentlig ikke har råd. De skændes hele tiden, og det lykkes slet ikke for dem at skjule deres uenigheder over for børnene og de 2 unge svenske piger, som de bor på hotel sammen med. Det hele kulminerer ved det, som skulle have været feriens højdepunkt, turen op til vulkanen Etnas krater. Anna arbejder på at lave en bog om det perfekte liv, og det står i grel modsætning til det liv, som hun selv lever lige nu - det er godt fundet på af forfatteren.

Bøger om familier i krise har vi mange af, som fx Tisvilde Strand og Det er aldrig for sent begge fra 2008.

En velskrevet og meget læseværdig bog, fordi den skildrer en del af hverdagslivet, som mange kender. Synsvinklen er Annas, men som romanen skrider frem, forstår vi også Mats' følelser bedre. Især synes jeg, at forfatteren er lykkes vældig godt med at beskrive børnenes følelser, det gør ondt at læse om deres reaktioner på de voksnes surhed og skænderier.

Lektørudtalelse

Af

Anne Grete Jacobsen

Jyllands-posten

Af

Henriette Bacher Lind

d. 19. jan. 2010

Politiken

Af

Marie Tetzlaff

d. 6. aug. 2009


Informationer og udgaver

Bog

2009