Gå til indholdFra tropehat til iPad : glimt fra hundrede års missionshistorie


Detaljer

Seneste udgave, bog


Beskrivelse


Giver indblik i udviklingen og problemstillingerne for Luthersk Missions internationale arbejde gennem de sidste 100 år og kommer med et visionært bud på fremtidens internationale missionsarbejde


Anmeldelser (2)


15. aug. 2011

Bogen handler om Luthersk Missionsforening, LM, og dens virke. Bogen har interesse for en bredere kreds, da den behandler det at være bosat uden for landets grænser - fjernt fra Danmark.

LM startede sit internationale arbejde i september 1911. Det byggede bl.a. på Brødremenighedens Danske Mission. Bogen tegner et billede af LMs arbejde rundt i verden gennem 100 år. Det drejer sig om at være udsendt til fremmede egne med hele familien, om humanitært arbejde i verdens fattigste lande og om at leve sig ind i fremmede kulturers måde at anskue verden på. Men først og sidst har opgaven været at sprede det kristne evangelium uden for Danmark. LMs arbejde i Grønland, Peru, Surinam, Etiopien, Tanzania, Tyrkiet og Cambodia følges fra starten. Der er successer, der er hårdt arbejde og der er arbejder, der aldrig er blevet belønnet med succes. Bogen er ærlig på det punkt. Den er illustreret med sort-hvide fotos fra dagliglivet som missionær og udpluk af dagbøger. Det er med til at gøre beretningerne nærværende og vedkommende.

I 2005 udkom Kald & pligt af Carsten Skovgaard-Holm om L.M. og generalsekretæren, Leif Rasmussen, i 40 år. Denne bog går længere tilbage i tiden og behandler emnet historisk bredere.

Dette må være bogen om LM. Det er her man vil søge historien om dets virke.

Lektørudtalelse

Af

Anne-Meta Lind Brunsborg

Kristeligt dagblad

Af

Povl Götke

d. 15. sep. 2011


Informationer og udgaver

Bog

2011