Gå til indholdFra Øst-Vest-Gaden til Nürnberg : om oprindelsen til folkedrab og forbrydelser mod menneskeheden


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

515 sider: ill.

Udgivet

2019

Originaludgave

2018


Anmeldelser (5)


12. dec. 2018

For dig som gerne sluger tykke bøger om 2. verdenskrigs mange facetter er her en mulighed for at følge juristen Phillip Sands på en unik rejse tilbage i sin families historie med afsæt i den nuværende ukrainske by Lviv, hvor det meste af hans jødiske familie blev myrdet af nazisterne.

Bogen har undertitlen "Om oprindelsen til folkedrab og forbrydelser mod menneskeheden". Undertitlen hentyder til de juridiske formuleringer som de to jurister, Hersch Laueterpacht og Raphael Lemkin, uafhængige af hinanden, kom frem til, da der skulle sættes juridiske ord på nazismens grusomme forbrydelser. De to juristers arbejde er et fokuspunkt i denne kulturhistoriske og personlige rejseberetning gennem generationer i Sands familie. En anden vigtig person i bogen er Sands morfar Leon Bucholz, som måtte flygte fra Lviv. Sands forsøger at finde ud af, hvad der siden skete med resten af familien. En fjerde hovedperson er den nazistiske general-guvernør Hans Frank som i Nürnberg dømmes til hængning for krigsforbrydelser og forbrydelser mod menneskeheden. Phillip Sands er international advokat og professor i folkeret ved University College i London. Han har bl.a. deltaget i retssagen mod den chilenske diktator Pinochet.

Rent guf for den kulturhistorisk interesserede. Velskrivende og tankevækkende fortæller Sands om sin families evige ar fra nazisternes forbrydelser mod menneskeheden.

Om Nürnberg-processen fx også Nazisten og psykiateren


Om Nürnberg-processen fx også Nazisten og psykiateren.

Lektørudtalelse

Af

Carsten Güllich-Nørby

Kristeligt dagblad

Af

Rasmus Vangshardt

d. 21. mar. 2019

Politiken

Af

Peter Wivel

d. 3. jan. 2018

Weekendavisen

Af

Adam Holm

d. 11. jan. 2019

Information

Af

Georg Metz

d. 4. jan. 2019


Informationer og udgaver

Bog

2019

Bog

2018

Lydbog (net)

2019

Ebog

2018