Gå til indholdBøger / skønlitteratur til børn / roman

Fra nu af og for evigt


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

182 sider

Udgivet

2019

Ophav

Hanna Vinzent(bearbejder)

Søren Vinzent(bearbejder)

Lene Vase Olesen(redaktør)
Genre og formroman, young adult
Sværhedsgrad

let at læse, for læsesvage unge

Originaludgave

2018


Beskrivelse


Gymnasiekammeraterne Johanne, Nicklas, Saga og Christian, beslutter sig for at tage en pause midt i en presset læseferie. De tager sammen en weekend i sommerhus, men weekenden går dog langt fra som planlagt


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. okt. 2018

af

af

Jeanette Thisted Villadsen

d. 4. okt. 2018

Gymnasiekammeraterne Johanne, Nicklas, Saga og Christian, beslutter sig for at tage en pause midt i en presset læseferie. De tager sammen en weekend i sommerhus, men weekenden går dog langt fra som planlagt. En young adult roman, der går lige i hjertet.

Vi følger på skift de fire unges fortælling. Johanne og Nicklas har været venner altid, men måske er der mere på spil. Saga er lun på Christian, men det er langt fra gengældt. På weekend-turen drikker de sig alle fulde. Christian fortryder, at han spilder tiden på druk, når han er ved at bukke under for stress over eksamenerne og det går ud over Saga. Har Johanne sagt ja til at have sex med Nicklas uden hun kan huske det? Weekenden får store konsekvenser for dem alle fire og deres indbyrdes forhold. Forfatteren har tidligere fået udgivet Hej Luca.

En vigtig bog, der både omhandler det klassiske tema; ung kærlighed, men også aktuelle emner som MeToo, angst og det enorme pres der hviler på de ambitiøse 12-tals elever.

ØjebliksbillederProvinspis


, handler også om at navigere i gymnasiet, når alle går op i at få den perfekte eksamen og poste de perfekte billeder på insta. Også Provinspis omhandler identitet, drømme og det at finde sig selvØjebliksbilleder, handler også om at navigere i gymnasiet, når alle går op i at få den perfekte eksamen og poste de perfekte billeder på insta. Også omhandler identitet, drømme og det at finde sig selv.


Bibliotekernes vurdering

d. 28. okt. 2019

af

af

Jeanette Thisted Villadsen

d. 28. okt. 2019

Gymnasiekammeraterne Johanne, Nicklas, Saga og Christian, beslutter sig for at tage en pause midt i en presset læseferie. De tager sammen en weekend i sommerhus, men weekenden går dog langt fra som planlagt. En young adult-roman, der går lige i hjertet.

Vi følger på skift de fire unges fortælling. Johanne og Nicklas har været venner altid, men måske er der mere på spil. Saga er lun på Christian, men det er langt fra gengældt. På weekendturen drikker de sig alle fulde. Christian fortryder, at han spilder tiden på druk, når han er ved at bukke under for stress over eksamenerne, og det går ud over Saga. Har Johanne sagt ja til at have sex med Nicklas uden hun kan huske det? Weekenden får store konsekvenser for dem alle fire og deres indbyrdes forhold. Romanen er læsebearbejdet til lix 17.

En vigtig bog, der både omhandler det klassiske tema ung kærlighed, men også aktuelle emner som MeToo, angst og det enorme pres der hviler på de ambitiøse 12-tals elever.

Bogen er læsebearbejdet til et lix 17, men er tro mod handlingen fra den originale bog, Fra nu af og for evigtPrank


Før og efter Selma


, og stemningen er ramt lige på kornet. Af andre ungdomsbøger med noget på hjerte og et lavt lix kan nævnes bøger fra serien "Zoom", fx Prank og Før og efter SelmaBogen er læsebearbejdet til et lix 17, men er tro mod handlingen fra den originale bog, Fra nu af og for evigt, og stemningen er ramt lige på kornet. Af andre ungdomsbøger med noget på hjerte og et lavt lix kan nævnes bøger fra serien "Zoom", fx og Før og efter SelmaBogen er læsebearbejdet til et lix 17, men er tro mod handlingen fra den originale bog, Fra nu af og for evigt, og stemningen er ramt lige på kornet. Af andre ungdomsbøger med noget på hjerte og et lavt lix kan nævnes bøger fra serien "Zoom", fx Prank og .Informationer og udgaver

2019

Bog

Læselyst

Nyt Dansk Litteraturselskab,Bibliodan

2018

Bog

Julie Clausen (f. 1992)

Turbine, 1. udgave

2019

Bog / Lyd (cd-mp3)

mp3, læselyst

Nyt Dansk Litteraturselskab,Bibliodan

2018

E-bog

Julie Clausen (f. 1992)

Turbine, Ebogsudgave

2018

Lydbog (online)

indlæser: Elsebeth Holtze Madsen

Turbine