Gå til indholdFra mark og stald : uønskede reportager fra et landbrug på kanten


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

96 sider

Udgivet

2016

Originaludgave

2016


Beskrivelse


Om hvordan landbruget i Danmark påvirker politikerne, EU og forbruger, med vurdering af den førte politiks konsekvens for vandløb, drikkevand, folkesundhed og den vilde naturs dyr og planter


Anmeldelser (2)


18. aug. 2016

Kritiske artikler om dansk landbrug, fødevarer, naturen, politik og samfundsøkonomi.

Forfatteren er kendt gennem mange år som forfatter til bøger om natur, miljø og grøn levevis. Han har også skrevet til aviser og internet-sider. I denne lille bog er der genoptrykt 13 artikler, som har været bragt i Politiken, Jyllands-Posten og på forskellige hjemmesider i årene 2010 til 2016. Her fremlægges mange indsamlede oplysninger om landbrugsfaglige ting, politikere og fagorganisationer. Om landbrugets påvirkninger på politikerne, EU og forbrugerne. Og forfatteren vurderer den førte politiks konsekvens for vandløb, drikkevand, folkesundhed og den vilde naturs dyr og planter. Her er fx historien om, at dansk korn p.g.a. gødningsmangel ikke egner sig mere til brød eller øl, som forfatteren ifølge sin indsamlede viden mener ikke er rigtig. I det sidste kapitel skriver han kort om, at han mener EU's landbrugsstøtte skal overføres til fremme af udstykninger af store, gældsplagede, landbrug, til mindre, og økologiske, der vil gavne miljøet og en gen-befolkning af landdistrikterne. Ingen illustrationer.

Forfatteren fremlægger mange fakta sammen med sine egne vurderinger, så bogen kan indgå i debatterne om dansk landbrugs- og miljøpolitik.

Det er svært at finde noget lignende i bogform. Tilsvarende artikler og meninger, for og imod, findes i den dagsaktuelle presse, hvorfra disse artikler er hentet.

Lektørudtalelse

Af

Søren Møller

Global økologi

Af

Gustav Bech

Årg. 23, nr. 3 (2016)


Informationer og udgaver

Bog

2016