Gå til indholdFra kaos til kontrol


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

160 sider: ill. i farver

Udgivet

2017

genre/form

øvelserOriginaludgave

2017


Beskrivelse


Om at arbejde med positive relationer og trivsel i børnehaver og skoler. Med udgangspunkt i 24 styrker gives konkrete redskaber, som kan anvendes både i medarbejderteamet og i arbejdet med børn og unge. Med input til hvordan ledelsen kan støtte op om arbejdet


Anmeldelser (2)


20. sep. 2017

Når kaos skal ændres til kontrol, skal der arbejdes med positive relationer. Med udgangspunkt i 24 styrker giver bogen konkrete redskaber, som kan anvendes blandt de voksne og i arbejdet mellem børn og unge. For medarbejdere og ledelse i daginstitutioner og grundskole.

Bogens første kapitel giver den teoretiske baggrund for metoden. Her redegøres for den tredelte hjerne. Det handler om at reducere belastningen i den voksnes og børnenes hverdag. "Smut din mandel, og giv din søhest mad," betyder sænk alarmberedskabet i amygdala, og giv hippocampus positive oplevelser. Bogens næste fire kapitler beskriver, giver eksempler og redskaber til, hvordan der kan arbejdes på teamniveau, i børnegrupper, i grupper med unge, og hvordan samarbejdet med forældrene kan foregå. Til hvert kapitel er der et afsnit om, hvordan ledelsen kan agere. Et vigtigt omdrejningspunkt i alle eksempler og redskaber er: at se, møde og forstå. På forlagets og forfatterens hjemmesider kan der hentes arbejdsark til bogen.

En bog der taler til både pædagog, lærer og leder. Den anvendte teori omsættes til redskaber, der er direkte anvendelige og omsættelige. Det er tydeligt, at forfatteren ved, hvad hun taler om. De praksisnære beskrivelser, omtalen af børn og voksne peger på stor erfaring. Mange kan få glæde af bogens metoder.

Gry Bastiansen har også udgivet Positiv psykologi og styrketræning


, der sætter fokus på de 24 styrkerGry Bastiansen har også udgivet Positiv psykologi og styrketræning, der sætter fokus på de 24 styrker.

Lektørudtalelse

Af

Ingelise Blom Hansen

Fagbladet folkeskolen [online]

Af

Heidi Friborg Christophersen

2017-11-15


Informationer og udgaver

Ebog

2018

Bog

2017