Bøger / faglitteratur

Fra hvalp til jagthund


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
312 sider: ill. i farver
Udgivet
2021
Ophav
Målgruppe
for jægere

Beskrivelse


Indledningsvis gør forfatteren rede for sine principper generelt hvorefter der følger en detaljeret vejledning for jægere som ønsker at træne spaniels, retrievere og stående hunde.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. juni 2015

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 2. juni 2015

Hvordan får man en lallende hundehvalp lavet om til en lydig og nyttig ledsager på jagtturen? Det er givetvis et spørgsmål, der trænger sig på hos mange af denne bogs potentielle læsere, de nye jægere, der tager jagttegn for tiden.

Irene Jarnved har arbejdet professionelt som hundetræner i forskellige forbindelser i mere end 25 år, og hun har også flere bøger om hundeopdragelse bag sig. Hun baserer sin træning på en antagelse om hundes naturlige adfærd baseret på et kendskab til vilde ulves levevis, og metoderne er udelukkende anerkendende. Hun gør indledningsvis rede for sine principper generelt, men bogens hovedsigte er at levere en detaljeret vejledning for jægere som ønsker at træne spaniels, retrievere og stående hunde. Bogen er illustreret, uden stikordsregister og udstyret med en meget kort litteraturliste.

Det er en detaljeret og krævende bog Jarnved har skrevet. Sprogligt er den letforståelig, men bogen er lidt rodet og vanskelig at finde rundt i. Metodemæssigt er hendes principper på linje med, hvad der længe har været gældende for anden hundeopdragelse.

Dansk jagtforenings Moderne uddannelse af jagthunde. Bind 1 er en anden introduktion til jagthundetræning, der tager afsæt i adfærdsmæssige principperModerne uddannelse af jagthunde. Bind 1 : Det videnskabelige grundlag.