Gå til indholdFra halv til hel - PTSD : kampen mod og igennem systemet for anerkendelse


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

92 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2015

Originaludgave

2015


Beskrivelse


Jens Tømmerups (f. 1970) personlige beretning om et liv med posttraumatisk stress syndrom, som han erhvervede sig da han deltog i oprydningen efter en flyulykke. Om omgivelsernes manglende forståelse og hans kamp mod systemet


Anmeldelser (1)


18. mar. 2015

En beretning om en mands posttraumatiske stress syndrom, forårsaget af deltagelse i oprydning efter en flyulykke. En bog til fagpersonale der arbejder med mennesker, udsat for belastningsreaktioner.

I forbindelse med sit arbejde i Søværnet på Færøerne i 1996, hjalp Jens Tømmerup til med oprydningen da et fly forulykkede og 9 personer omkom. 18 år senere får han konstateret posttraumatisk stress syndrom (PTSD). Han får voldsomme flashbacks, kan ikke huske, er rastløs osv. Bogen er hans personlige beretning, om hvordan familien ikke forstår hans symptomer, hvordan han konstant skal mødes med psykologer, socialrådgivere, advokater, hospitaler osv., og kæmpe med et system som ikke anerkender at han har brug for hjælp, fordi han ikke i 1996 anmeldte det som skade. Desuden er der ingen der rigtig siger tak fordi han lige samlede 9 iturevne lig op osv.

Bogen er skrevet fra hjertet, til tider meget dagbogsagtigt og personligt, og i frustration og sikkert afmagt over et system som ikke tager ham alvorligt og anerkender hans lidelser. Det er ikke sjov læsning, og man bliver som læser berørt. Opsætningen er ikke pæn, men historien overskygger det. Det sætter mange tanker i gang om hvordan vi som samfund behandler vores udsendte folk, eller har forståelse for hvor håbløst svært det kan være at kæmpe med/mod et system når man er syg.

Følgende bøger er i samme genre: Livskæntring


Krigsveteran for altid


og Krigsveteran for altidFølgende bøger er i samme genre: Livskæntring og Følgende bøger er i samme genre: Livskæntring og Krigsveteran for altid.

Lektørudtalelse

Af

Mette Fersum


Informationer og udgaver

Bog

2015