Bøger / faglitteratur

Fra det yderste : lægen mellem Faust og empati


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
240 sider: ill. i farver ; 29 cm
Udgivet
2010
Ophav

Beskrivelse


Om livet ved sygesengen og vigtigheden af at lægen atter indtræder i sin rolle som medmenneske når de største livsspørgsmål er i spil og hvor det uafvendelige rejser sig uoverstigeligt over for den syge, for børn, pårørende og for lægen selv. Om musik og kunsts positive virkning i helingsprocessen.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. nov. 2010

af

af

Mette Fersum

d. 17. nov. 2010

Denne bog henvender sig til dem, der interesserer sig for humanisme og lægevidenskab. Til dem som er patienter, læger, pårørende, etisk interesserede, men også for dem, der interesserer sig for hvad kunst, musik og stilhed kan gøre for at fremme selvheling hos den syge.

På få linjer kan indholdet i denne spændende bog ikke beskrives fyldestgørende. Den er af Lars Heslet, som har skrevet mange sundhedsfaglige bøger. Den handler om, at forene livets enestående indre helende fysiske og psykiske træk med den nyeste lægebehandling, som fører til at patienten bliver utålmodig efter at se sig selv som helbredt. Lægerne bør i højere grad indse, at lægegerningen har en væsentlig humanistisk og medmenneskelig dimension. L.H. blander kunst, musik, etik, eksistentialisme, filosofi og åndelig refleksion med lægevidenskab i mødet mellem læge og patient. Bogen er spækket med kunst af bl.a. Maja Lisa Engelhardt, Strøbeck, glasmosaikker m.m.

Bogen rummer i mødet mellem læge og patient så mange aspekter af både religiøs, filosofisk, og eksistentiel karakter, så ingen andre bøger ligner den. Niels Eje og hans MusiCure, der via musik arbejder med patientens iboende egne kræfter, har lidt samme tilgang til det selvhelende menneske.

Bogen gør et stærkt indtryk. Hvis man interesser sig for lægevidenskab eller sundhedsetik, er dette næsten en bog, man bør have stående hjemme i bogreolen, eller låne på biblioteket.


Politiken

d. 20. feb. 2011

af

af

Christian Graugaard

d. 20. feb. 2011


Kristeligt dagblad

d. 4. jan. 2011

af

af

Birgitte Stoklund Larsen

d. 4. jan. 2011


Kristeligt dagblad

d. 4. jan. 2011

af

af

Birgitte Stoklund Larsen

d. 4. jan. 2011


Arkitekten

Årg. 113, nr. 7 (2011)

af

af

LN

Årg. 113, nr. 7 (2011)


Ugeskrift for læger

Årg. 173, nr. 24 (2011)

af

af

Anne F. Lindhardt

Årg. 173, nr. 24 (2011)