Gå til indholdBøger / faglitteratur / reportager

Fra den fagre nye verden : ekspeditioner til landets indre


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

330 sider: ill.

Udgivet

2010

Ophav

Günter Wallraff(forfatter)

Simon Hastrup(oversætter)
Genre og formreportager

Beskrivelse


8 reportager, der dokumenterer racisme, slavelignende arbejdsforhold, mobning, stigmatisering og anden elendighed for samfundets mest udsatte. Forfatteren har med sine forskellige forklædninger fået et indblik i, hvordan man behandler hinanden i det tyske samfund


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. mar. 2010

af

af

Ellen Lind Jensen

d. 5. mar. 2010

Debatbog, der dokumenterer racisme, slavelignende arbejdsforhold, mobning, stigmatisering og anden elendighed for samfundets mest udsatte. Bogen vil have størst appel til mennesker af samme samfundsobservans som forfatteren.

Det er meget ubehagelig læsning. Günter Wallraff, tysk journalist - oprindeligt boghandleruddannet - f. 1942, har i mere end en menneskealder gået under cover som fremmedarbejder, flygtning, hjemløs eller andre typer fra samfundets nederste ende for at mærke, hvad det indebærer og videregive sine lidet opløftende erfaringer i artikel- og bogform. Således også denne gang, hvor han har optrådt som somalisk krigsflygtning, hjemløs, ufaglært mm. I bogens 8 reportager fortæller han om sine forskellige forklædninger, og hvad de giver ham af forfærdende indblik i, hvordan man behandler hinanden i det tyske samfund, der, når alt kommer til at, nok ligner det danske ret meget. Walraff standser ikke ved beskrivelserne, men prøver også at analysere, hvad der ligger under og finde de menneskelige motiver bag udnyttelsen. Endelig kommer han med inspiration til forandring.

Wallraff kan bedst sammenlignes med Wallraff. Han har en lang række lignende udgivelser bag sig, adskillige oversat til dansk.

Et indigneret indlæg i samfundsdebatten. Selvom Wallraff behandler tyske forhold, er hans dokumentation så uafrystelig og helstøbt, at vi ikke kan undsige os her i nabolandet. Dette seneste udspil i et spektakulært livsværk bør være bredt tilgængeligt i bibliotekerne.


Journalisten

2010, nr. 6

af

af

René Fredensborg

2010, nr. 6


Politiken

d. 12. mar. 2010

af

af

Jesper Friis

d. 12. mar. 2010


Jyllands-posten

d. 16. mar. 2010

af

af

John Hansen

d. 16. mar. 2010Informationer og udgaver

2010

Bog

Günter Wallraff

Per Kofod, 1. udgave

2018

E-bog

Günter Wallraff

Lindhardt og Ringhof, 1

2010

Lydbog (online)

indlæser: Niels Vigild

Nota