Gå til indholdBøger / faglitteratur / erindringer

Fra broderskab til mønsterbrud : en eks-rockers kamp for at overvinde fortiden


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

222 sider: ill. i farver

Udgivet

2018

Ophav

Rolf Hermansen(forfatter, (hovedansvarlig))
Genre og formerindringer

Beskrivelse


Rolf Hermansen bliver som ung i sin søgen efter anerkendelse og fællesskab medlem af rockerklubben Hells Angels. Han ender bag tremmer, men beslutter i fængslet, at han vil begynde et nyt liv. Men hvordan opfører man sig som kæreste, far, studerende, kollega - eller bare almindelig borger?


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. apr. 2018

af

af

Michael V Jensen

d. 20. apr. 2018

Bogen fortæller om livet før, i og efter medlemskabet af Hells Angels og om hvor svært det kan være at skabe et mere almindeligt liv, pga. fortiden. For læsere af bøger om rockergrupper, selvudvikling og socialt arbejde.

Bogen fortæller den tidligere rocker Rolf Hermansens livshistorie og omhandler især tiden i Hells Angels og kampen for at få et mere almindeligt liv efter hans exit fra rockergruppen og en fængselsdom for narkotikahandel. Rolf vokser op i Brøndby som barn af en psykisk syg mor med misbrugsproblemer og uden nogen kontakt til sin far. Om det at være barn i et socialt belastet miljø og om hvordan en ustabil barndom trækker lange skygger ind i voksenlivet, samt hvordan længslen efter fællesskab og anerkendelse fører den unge Rolf ind i rockermiljøet, hvor han til sidst er en del af Hells Angels og Den Store Nordiske Rockerkrig. Bogen fortæller også om det at vende sit liv og om hvordan det har været muligt at skabe et mere normalt liv, og bruge erfaringerne i det mentorarbejde med unge han praktiserer i dag.

Hermansen har noget på hjerte, og det lykkedes ham at formidle det på en spændende og præcis måde. Han skriver dog til tider lidt for meget i direkte talesprog, hvilket kan få bogen til at virke mere som en transskription end en skrevet fortælling. Bogen er hurtig læst, og vil givetvis tale til et bredt publikum.

Om rockerlivet mv. findes fx Jønkes tre bøger Mit LivMit andet liv


Endnu et liv


, Mit andet liv og Endnu et livOm rockerlivet mv. findes fx Jønkes tre bøger Mit Liv, og Endnu et livOm rockerlivet mv. findes fx Jønkes tre bøger Mit Liv, Mit andet liv og .


Social kritik

Årg. 30, nr. 156 (2018)

af

af

Benny Lihme

Årg. 30, nr. 156 (2018)Informationer og udgaver

2018

Bog

Rolf Hermansen

Politiken, 1. udgave

2018

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Morten Rønnelund

Politiken

2018

E-bog

Rolf Hermansen

Politiken, 1. e-bogsudgave

2019

Lydbog (online)

indlæser: Morten Rønnelund

Politiken