Bøger / faglitteratur

Fra almisser til velfærd : om velfærdsstaten og udtømningen af ideerne


Beskrivelse


Første del omhandler baggrunden for velfærdsstaten og vejen til demokratiet i Danmark, mens anden del viser, hvorledes velfærden indføres og udbygges fra omkring år 1800 frem til i dag. Tredje del består af en række essays.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. maj 2018

af

af

Thomas Ry Andersen

d. 15. maj 2018

Om den danske velfærdsstats udvikling i fem bølger fra omkring år 1800 frem til i dag, hvor velfærden er blevet ideologi. For historisk og samfundsinteresserede.

Steen Ole Hedelund Jørgensen, journalist og meritlærer, er ophavsmanden til serien "På sporet af - " med Det gode liv i den sjette menighedÅbent brev til Grundtvig og Åbent brev til Grundtvig. I dette tredje bind fortsætter han fortællingen om demokratiets dramatiske historie i Danmark ved at stille skarpt på den politiske proces og de politiske begivenheder, der skabte den danske velfærdsstat. Med afsæt i afgørende aktører og tænkere som Luther, Voltaire og Kant beskriver bogens første del baggrunden for velfærdsstaten og vejen til demokratiet i Danmark, mens anden del viser, hvorledes velfærden i Danmark indføres og udbygges igennem fem bølger af reformer fra omkring år 1800, hvor en række ambitiøse sociallove vedtages, frem til i dag. Bogens tredje del består af en række essays af nulevende og afdøde forfattere og skribenterSteen Ole Hedelund Jørgensen, journalist og meritlærer, er ophavsmanden til serien "På sporet af - " med Det gode liv i den sjette menighed og . I dette tredje bind fortsætter han fortællingen om demokratiets dramatiske historie i Danmark ved at stille skarpt på den politiske proces og de politiske begivenheder, der skabte den danske velfærdsstat. Med afsæt i afgørende aktører og tænkere som Luther, Voltaire og Kant beskriver bogens første del baggrunden for velfærdsstaten og vejen til demokratiet i Danmark, mens anden del viser, hvorledes velfærden i Danmark indføres og udbygges igennem fem bølger af reformer fra omkring år 1800, hvor en række ambitiøse sociallove vedtages, frem til i dag. Bogens tredje del består af en række essays af nulevende og afdøde forfattere og skribenter.

Bogen er velskrevet og beskæftiger sig med et interessant og højaktuelt emne, men mangler stringens i argumentationen og er rodet udført med utallige faktabokse, sort-hvide fotos og forskellige skriftstørrelser.

13 værdier bag den danske velfærdsstat13 historier om den danske velfærdsstat og 13 historier om den danske velfærdsstat er mere traditionelle, og intellektuelt mere stringente fremstillinger, skrevet af fagfolk, historikere og samfundsforskere13 værdier bag den danske velfærdsstat og er mere traditionelle, og intellektuelt mere stringente fremstillinger, skrevet af fagfolk, historikere og samfundsforskere.