Bøger / faglitteratur

Fostrets og fødslens psykologi : barndom og forældreskab begynder ved undfangelsen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
225 sider
Udgivet
2018
Ophav

Beskrivelse


Med en primært naturvidenskabelig tilgang til emnet præsenteres forskningsresultater, case-beskrivelser og forfatterens egne overvejelser vedrørende konsekvenserne for helbred, intelligens og temperament af påvirkninger i fostertilværelsen og under fødslen.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. sep. 2018

af

af

Heidi Mørch

d. 12. sep. 2018

Har vores helbred, intelligens og temperament rødder i de påvirkninger, vi har været udsat for i fostertilværelsen og under fødslen? Præ- og perinatal-psykologien giver overraskende svar. For kommende og nuværende forældre samt fagfolk i social- og sundhedssektoren.

Fosterperioden har psykologisk set været en overset periode af barnets liv. Det forsøger "Fostrets og fødslens psykologi" at råde bod på. Udgangspunktet er at ufødte børn i høj grad sanser, føler, lærer og påvirkes i løbet af fosterperioden. Fokus i nærværende bog er på "når det går galt, hvad der kan gå galt og hvad kan man så kan gøre". Bogen har primært en naturvidenskabelig tilgang til emnet og præsenterer en del forskningsresultater, case-beskrivelser og forfatterens egne overvejelser. Forfatteren er uddannet cand. psych., autoriseret psykolog og specialist i psykoterapi og desuden redaktør af og bidragyder til SocialpsykiatriNår rejsen er målet og Når rejsen er måletFosterperioden har psykologisk set været en overset periode af barnets liv. Det forsøger "Fostrets og fødslens psykologi" at råde bod på. Udgangspunktet er at ufødte børn i høj grad sanser, føler, lærer og påvirkes i løbet af fosterperioden. Fokus i nærværende bog er på "når det går galt, hvad der kan gå galt og hvad kan man så kan gøre". Bogen har primært en naturvidenskabelig tilgang til emnet og præsenterer en del forskningsresultater, case-beskrivelser og forfatterens egne overvejelser. Forfatteren er uddannet cand. psych., autoriseret psykolog og specialist i psykoterapi og desuden redaktør af og bidragyder til Socialpsykiatri og .

Emnet er interessant og hidtil ubeskrevet på dansk. Sproget er forståeligt også for ikke-fagfolk. Opbygningen med bl.a. de mange og lange cases gør dog bogen mindre alment anvendelig end emnet berettiger.

Dette er den første bog på dansk om fostrets og fødslens psykologi.


Sundhedsplejersken

Årg. 41, nr. 1 (2019)

af

af

Kirsten Lise Andersen

Årg. 41, nr. 1 (2019)


Fysioterapeuten

Årg. 100, nr. 8 (2018)

af

af

Ruben Fjord Bredholt

Årg. 100, nr. 8 (2018)