Gå til indholdFortællinger fra Fremmedlegionen : noveller


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

110 sider

Udgivet

2022

genre/form

novellerOriginaludgave

2022


Beskrivelse


Moderne, danske noveller, som kredser om livet i Fremmedlegionen. Til læsere af noveller, der handler om savn, smerte og tomhed og historier, der har relation til livet som soldat


Anmeldelser (1)


5. aug. 2022

Moderne, danske noveller, som kredser om livet i Fremmedlegionen. Til læsere af noveller, der handler om savn, smerte og tomhed og historier, der har relation til livet som soldat.

I den første novelle, "Væk fra det hele", møder vi to drenge der fisker. Den ene dreng fanger to store torsk. Da han forsøger at sælge dem til en mand i en lejlighed, sker der noget grusomt. Hvad præcis ved vi ikke, men de efterfølgende 12 noveller kredser om livet i Fremmedlegionen. Og det er ikke rosenrøde billeder, der tegnes. Novellerne har titler som "Mørket i skoven", "Den første dag" og "Junglen". Forfatteren Peter Hovmand har selv været i Fremmedlegionen.

En meget barsk og rørende novellesamling. Hovmand har en stærk indsigt i den menneskelige psyke og det bliver til små intense fortællinger, hvor der efterlades fortolkningsrum til læseren. Den indledende novelle, som slet ikke handler om Fremmedlegionen, slår tonen an på en grum måde og man tager på en rejse med Hovmand ind i mørkets hjerte, ind i livet som professionel soldat. Vedkommende og sprogligt stærk udgivelse, hvor der er skåret behændigt ind til benet.

Hovmand har tidligere skrevet om Fremmedlegionen i blandt andet Til det yderste


Soldatens dans


Ikke altid sådan her


, der omhandler hans egen tid i Fremmedlegionen, og i romanen Soldatens dans. Desuden er det oplagt at læse en anden glimrende Hovmand-novellesamling som Ikke altid sådan herHovmand har tidligere skrevet om Fremmedlegionen i blandt andet Til det yderste, der omhandler hans egen tid i Fremmedlegionen, og i romanen . Desuden er det oplagt at læse en anden glimrende Hovmand-novellesamling som Ikke altid sådan herHovmand har tidligere skrevet om Fremmedlegionen i blandt andet Til det yderste, der omhandler hans egen tid i Fremmedlegionen, og i romanen Soldatens dans. Desuden er det oplagt at læse en anden glimrende Hovmand-novellesamling som Hovmand har tidligere skrevet om Fremmedlegionen i blandt andet Til det yderste, der omhandler hans egen tid i Fremmedlegionen, og i romanen Soldatens dans. Desuden er det oplagt at læse en anden glimrende Hovmand-novellesamling som Ikke altid sådan her.

Lektørudtalelse

Af

Jacob Holm Krogsøe


Informationer og udgaver

Bog

2022