Gå til indholdBøger / faglitteratur

Fortælleværksted : kreativt sprogarbejde med børn


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

160 sider: ill. i farver

Udgivet

2017

Ophav

Lene Brok(forfatter)

Jane Hyldgaard(forfatter)

Torben Bakgaard(illustrator)
Målgruppe

til voksne


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. jun. 2017

af

af

Ingelise Blom Hansen

d. 1. jun. 2017

Folkeeventyrets magiske sprog kan bidrage til barnets sproglige udvikling. Fortælleværkstedet er en metode, der med den mundtlige fortælling i centrum, arbejder med sproglig udvikling gennem eventyret og legen med sproget. For pædagoger i dagtilbud og lærere i indskolingen.

4-7-årige børn kan fanges af folkeeventyret. Gennem den mundtlige fortælling får børnene mulighed for at tilegne sig fortællemønstre og at opleve symbolsprog for der igennem at kunne identificere sig med ambivalente og problematiske følelser som fx søskendejalousi. Eventyr handler om problemer og konflikter, som barnet oplever og giver dermed mulighed for identifikation. Ikke alene fortælles eventyr, men der arbejdes videre med, at børnene laver deres egene fortælledukker, som de anvender, når de gennemspiller dele af det fortalte eventyr. I bogens sidste kapitler beskrives omhyggeligt, hvordan et forløb kan foregå. Der er desuden indkøbslister og henvisninger til vejledningsvideoer.

En god og inspirerende bog. Selvom der undervejs refereres til relevant teori, er bogen lettilgængelig. Flot fokus på sprog i kontekst. Er især oplagt at bruge i daginstitutionerne i arbejdet med sproglig udvikling, fordi man her kan arbejde i mindre grupper, som metoden fordrer.

Man kan med fordel læse Timo Moto på eventyrDet fortællende barn


og Det fortællende barnMan kan med fordel læse Timo Moto på eventyr og .


Læsepædagogen

Årg. 66, nr. 1 (2018)

af

af

Gitte Durinck

Årg. 66, nr. 1 (2018)Informationer og udgaver

2017

Bog

Illustrator: Torben Bakgaard

Gyldendals Bogklubber, 1. bogklubudgave

2017

Bog

Illustrator: Torben Bakgaard

Akademisk Forlag, 1. udgave