Bøger / faglitteratur

Forstå dine medarbejdere : succes med forandringer er ikke et uheld


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
200 sider: ill. (nogle i farver)
Udgivet
2019
Ophav
Målgruppe
for mellemledere

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. mar. 2019

af

af

Jytte Bræmer

d. 29. mar. 2019

Med udgangspunkt i viden om menneskers hjerner og adfærd får mellemlederen en guide til gennemføre forandringer med mindst mulig modstand og utryghed.

Bogen falder i to dele. I første del gennemgår forfatteren viden om menneskets reaktionsmønstre, hjernens funktioner og de mest almindelige adfærdsmønstre. Hun anvender en række cases til at anskueliggøre det teoretiske stof. Med den baggrundsviden har hun selv udviklet DASE-modellen. Den står for destination, aktiviteter, speed og energi. Kort oversat er det at gøre målet klart for medarbejderne, forklare hvordan målet nås, hvilke konkrete aktiviteter skal igangsættes, håndtere utrygheden ved at lade medarbejderne sætte ord på følelserne, visualisere slutresultatet og fastholde medarbejdernes energi gennem involvering. Til brug i de processer er der præsenteret en række skemaer.

Udmærket forklaring på, hvorfor forandringsledelse er svær med konkrete råd til at gribe det systematisk an. Bogens første del med den videnskabelige forklaring på adfærdsmekanismerne kunne dog godt være kortet ned med en bedre struktur. Forfatterens baggrund er learning by doing gennem et forløb fra kontorassistent, gennem job i forsikringsbranchen, leankonsulent og nu selvstændig ledelseskonsulent.

Der findes mange titler om forandringsledelse på forskellige teoretiske niveauer, fx Processer og forandringerForandringsledelse og forandringskommunikation og Forandringsledelse og forandringskommunikation. Den aktuelle føjer ikke noget til emnetDer findes mange titler om forandringsledelse på forskellige teoretiske niveauer, fx Processer og forandringer og . Den aktuelle føjer ikke noget til emnet.


Børsen

d. 4. mar. 2021

af

af

Henrik Ørholst

d. 4. mar. 2021