Gå til indholdBøger / faglitteratur

Forsoning : islam, demokrati og Vesten


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

382 sider

Udgivet

2008

Ophav

Benazır Bhutto(forfatter)
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


En fremstilling af islam og et indlæg for forsoning mellem religioner og nationer skrevet af Pakistans tidligere premierminister (1953-2007) og færdiggjort umiddelbart før hendes død i 2007


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. jun. 2008

af

af

Kent Skov

d. 17. jun. 2008

Både læsere af politiske biografier, moderne politisk konflikthistorie, islams historie kan have interesse i denne bog. Bhutto var desuden en af verdens endnu relativt få kvindelige politiske topfigurer - den eneste i et muslimsk land.

Med en næsten grusom forudsigelighed blev Benazir Bhutto myrdet ved et terrorangreb ganske kort efter hun vendte tilbage til Pakistan efter eksilet i Dubai. Hun blev demokratisk valgt regeringsleder i 1988, men sad mindre end 2 år, inden et nyt militærkup tvang hende væk. I de første kapitler beskriver hun det store problem med terror i islams navn. Som demokratisk muslim er hun stærkt kritisk over for de yderligtgåendes voldsanvendelse og analyserer den store barriere den udgør for udviklingen af de muslimske lande. Hun argumenterer samtidig i det følgende mod at islam og demokrati er hinandens modsætninger. Sidst følger en analyse af Pakistan som nation.

BB færdiggjorde bogen kun en uge før sin død, men hun udgav sin første biografi Østens datter tilbage i 1988. Den handlede især om tiden under farens regering og den politiske og personlige forfølgelse han og familien ramtes af. Bhuttos Babylon fra 1990 er en dansk antologi med gode analyser om Bhutto og Pakistans forhold.

BB fremstår som renfærdig og en idealistisk personlighed. Men det er ingen hemmelighed, at der også under hendes styre var rygter om korruption og nepotisme. Bogen er et stærkt dokument og et stærkt partsindlæg om den pakistanske nations dramatiske vilkår.


Jyllands-posten

d. 22. maj. 2008

af

af

Adam Holm

d. 22. maj. 2008


Kristeligt dagblad

d. 24. maj. 2008

af

af

Anna Klitgaard

d. 24. maj. 2008Informationer og udgaver

2008

Bog

Benazır Bhutto

Verve Books

2014

Ebog

Benazır Bhutto

Verve

2009

Lydbog (net)

indlæser: Christine la Cour

Nota